Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Guinnessova knjiga rekorda 2008. i 2009.

Guinnessova knjiga rekorda 2008. i 2009.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-220-636-4

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5610

Broj strana:

576

Težina:

3000 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Guinnessova knjiga rekorda 2008.

Najprodavanija knjiga s autorskim pravima svih vremena ove je godine još bolja, izazovnija i informativnija. Kao i svake godine, knjiga donosi pregršt novih rekorda - prirodnih čuda, nevjerojatnih tjelesnih činjenica i ljudskih postignuća. No ove godine ekipa Guinnessovih svjetskih rekorda pripremila vam je fascinatne priloge koji će oduševiti i najozbiljnije čitatelje. Evo što od izdanja za 2009. možete očekivati: - fantastična holografska naslovnica - dosad neobjavljene fotografije - prvi put - senzacionalne trodimenzionalne fotografije! - svaki primjerak sadrži jedan par besplatnih 3D naočala - više od polovice rekorda nikad nije bilo objavljeno - preklopljene stranice sa zanimljivim temama: put na Mjesec, najmanji čovjek na svijetu, dinosauri i Hollywood - urbani dizajn - novi pristupi popularnim temama.

Guinnessova knjiga rekorda 2009.

Svjetska prvenstva u videoigrama… Forenzična znanost… Globalno zagrijavanje…
Bogatstvo i luksuz… Užasni hobiji… Najveći olimpijci… i još mnogo toga u novom izdanju najpopularnije i najzabavnije knjige na svijetu. Ove godine s posebno dizajniranom naslovnicom i sa stranicama koje svijetle u mraku. Ovogodišnje izdanje tiskano je u Myriad Prou, prelijepo usklađenom i vrlo čitkom humanističkom znakovlju sans serif koji su početkom 1990-ih dizajnirali Amerikanci Robert Slimbach i Carol Twombly. Humanističko znakovlje kombinira čistoću i jasnoću modernog “grotesknog” oblika s prirodnim dojmom koji ostavljaju rukom pisana slova. Sans serif odnosi se na nedostatak serifa ili ukrasa, poput zadebljanja u podnožju slova n ili i, a koji su svojstveni znakovlju tipa roman.

Naslovnica se sastoji od približno 205 raznih leća posloženih u vrtložnom obrascu na foliji laminiranoj u papir. Dizajnirana je u Londonu i Kaliforniji posebno za ovogodišnje izdanje knjige, a njezino je usavršavanje trajalo više od godinu dana. Stranice koji svijetle u mraku tiskane su fluorescentnom tintom koja upija svjetlo i sjaji čak i u mraku. Da biste dobili maksimalan učinak, okrenite stranice prema snažnom izvoru svjetla što dulje.

  • Originalni naziv: Ginisova knjiga rekorda...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x295
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Guinnessova knjiga rekorda 2008. Najprodavanija knjiga s autorskim pravima svih vremena ove je godine još bolja, izazovnija i informativnija. Kao i svake godine, knjiga donosi pregršt novih rekorda - prirodnih čuda, nevjerojatnih tjelesnih činjenica i ljudskih postignuća. No ove godine ekipa Guinnessovih svjetskih rekorda pripremila vam je fascinatne priloge koji će oduševiti i najozbiljnije čitatelje. Evo što od izdanja za 2009. možete očekivati: - fantastična holografska naslovnica - dosad neobjavljene fotografije - prvi put - senzacionalne trodimenzionalne fotografije! - svaki primjerak sadrži jedan par besplatnih 3D naočala - više od polovice rekorda nikad nije bilo objavljeno - preklopljene stranice sa zanimljivim temama: put na Mjesec, najmanji čovjek na svijetu, dinosauri i Hollywood - urbani dizajn - novi pristupi popularnim temama. Guinnessova knjiga rekorda 2009. Svjetska prvenstva u videoigrama… Forenzična znanost… Globalno zagrijavanje… Bogatstvo i luksuz… Užasni hobiji… Najveći olimpijci… i još mnogo toga u novom izdanju najpopularnije i najzabavnije knjige na svijetu. Ove godine s posebno dizajniranom naslovnicom i sa stranicama koje svijetle u mraku. Ovogodišnje izdanje tiskano je u Myriad Prou, prelijepo usklađenom i vrlo čitkom humanističkom znakovlju sans serif koji su početkom 1990-ih dizajnirali Amerikanci Robert Slimbach i Carol Twombly. Humanističko znakovlje kombinira čistoću i jasnoću modernog “grotesknog” oblika s prirodnim dojmom koji ostavljaju rukom pisana slova. Sans serif odnosi se na nedostatak serifa ili ukrasa, poput zadebljanja u podnožju slova n ili i, a koji su svojstveni znakovlju tipa roman. Naslovnica se sastoji od približno 205 raznih leća posloženih u vrtložnom obrascu na foliji laminiranoj u papir. Dizajnirana je u Londonu i Kaliforniji posebno za ovogodišnje izdanje knjige, a njezino je usavršavanje trajalo više od godinu dana. Stranice koji svijetle u mraku tiskane su fluorescentnom tintom koja upija svjetlo i sjaji čak i u mraku. Da biste dobili maksimalan učinak, okrenite stranice prema snažnom izvoru svjetla što dulje.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter