Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Aikido i harmonija prirode

Aikido i harmonija prirode

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-83737-74-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

K8001

Broj strana:

250

Težina:

692 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Aikido i harmonija prirode otkriva dubokoumne filozofske i etičke principe u vještini aikidoa i povezuje ih s prirodnim zakonima. Ovo je jedna od najjasnijih, najdubokoumnijih i najinspirativnijih knjiga koja je ikad napisana o aikidou, pa čak i o bilo kojoj ratničkoj vještini.
Sila napada se ne dočekuje agresijom, već se kontroliše i preusmjerava pomoću sile i ravnoteže jednog kružnog pokreta. Tehnika aikidoa može da se shvati samo na osnovu njene ukorenjenosti u kosmičkom zakonu i prirodnim procesima. Posvećeno vježbanje i izučavanje aikidoa produbljuje naše razumijevanje savršenstva ravnoteže koja vlada u prirodi i usklađuje nas sa okolinom, drugim ljudima i samim sobom.

Pored toga što je bogato ilustrovana autorovim crtežima, dijagramima, kaligrafijom i fotografijama s prikazima aikido tehnika, ova knjiga sadrži i istoriju aikidoa, anegdote iz života njegovog Tvorca i prevode nekoliko njegovih predavanja.

  • Originalni naziv: Aikido and Harmony of...
  • Prevodilac: Zvonimir Baretić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x280
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Aikido i harmonija prirode otkriva dubokoumne filozofske i etičke principe u vještini aikidoa i povezuje ih s prirodnim zakonima. Ovo je jedna od najjasnijih, najdubokoumnijih i najinspirativnijih knjiga koja je ikad napisana o aikidou, pa čak i o bilo kojoj ratničkoj vještini. Sila napada se ne dočekuje agresijom, već se kontroliše i preusmjerava pomoću sile i ravnoteže jednog kružnog pokreta. Tehnika aikidoa može da se shvati samo na osnovu njene ukorenjenosti u kosmičkom zakonu i prirodnim procesima. Posvećeno vježbanje i izučavanje aikidoa produbljuje naše razumijevanje savršenstva ravnoteže koja vlada u prirodi i usklađuje nas sa okolinom, drugim ljudima i samim sobom. Pored toga što je bogato ilustrovana autorovim crtežima, dijagramima, kaligrafijom i fotografijama s prikazima aikido tehnika, ova knjiga sadrži i istoriju aikidoa, anegdote iz života njegovog Tvorca i prevode nekoliko njegovih predavanja.

Dodatne informacije

Izdavač Babun
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter