Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Sporedan detalj

Sporedan detalj

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Adania Shibli


ISBN:

9789958306686

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B9539

Broj strana:

120

Težina:

155 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Sporedan detalj započinje u ljeto 1949, godinu dana nakon Nakbe, katastrofe koja je dovela do raseljavanja i protjerivanja više od sedamsto hiljada Palestinaca.

Izraelski vojnici u neplodnoj pustinji Negev napadaju grupu beduina i brutalno ubijaju sve osim jedne djevojke. Nju zarobe, siluju, a potom, u jutro 13. augusta, ubiju i zakopaju u pijesak.

Godinama kasnije, u današnje vrijeme, mlada žena iz Ramallaha slučajno saznaje za ovaj događaj. Opčinjena je, čak i opsjednuta, ne samo brutalnošću zločina, već i tim što je počinjen tačno dvadeset pet godina prije dana njenog rođenja. Iako je u pisanju historije slučaj zabilježen kao sporedan detalj, drugi sporedan detalj, onaj koji njen život povezuje sa životom stradale djevojke, odvodi je na rizično putovanje...

Sažetom i uznemirujućom prozom, Adania Shibli prodire u srž palestinskog iskustva istrebljenja, oduzimanja zemlje i života pod okupacijom, otkrivajući stalnu složenost sastavljanja krhotina narativa koji su predugo skriveni u naborima historije.

  • Prevodilac: Mirza Sarajkić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Sporedan detalj započinje u ljeto 1949, godinu dana nakon Nakbe, katastrofe koja je dovela do raseljavanja i protjerivanja više od sedamsto hiljada Palestinaca. Izraelski vojnici u neplodnoj pustinji Negev napadaju grupu beduina i brutalno ubijaju sve osim jedne djevojke. Nju zarobe, siluju, a potom, u jutro 13. augusta, ubiju i zakopaju u pijesak. Godinama kasnije, u današnje vrijeme, mlada žena iz Ramallaha slučajno saznaje za ovaj događaj. Opčinjena je, čak i opsjednuta, ne samo brutalnošću zločina, već i tim što je počinjen tačno dvadeset pet godina prije dana njenog rođenja. Iako je u pisanju historije slučaj zabilježen kao sporedan detalj, drugi sporedan detalj, onaj koji njen život povezuje sa životom stradale djevojke, odvodi je na rizično putovanje... Sažetom i uznemirujućom prozom, Adania Shibli prodire u srž palestinskog iskustva istrebljenja, oduzimanja zemlje i života pod okupacijom, otkrivajući stalnu složenost sastavljanja krhotina narativa koji su predugo skriveni u naborima historije.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter