Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Sponzoruše

Sponzoruše

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Maša Rebić


ISBN:

9788652106530

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4901

Broj strana:

280

Težina:

393 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Bestseler broj 1 u Srbiji.

Opora priča o sudbinama nekoliko tinejdžerki u olovnim devedesetim godinama prošlog vjeka u Srbiji. Maša Rebić u romanu Sponzoruše zadivljujućom lakoćom pripovjedanja, vještom smjenom pripovjedačkih glasova, živo oslikanim likovima i nepatvorenim žargonom prevaranata, narkomana i sponzoruša, švercera, kriminalaca i kontroverznih biznismena - dočarava svakodnevnu atmosferu u jeku sunovrata države, raspadanja porodice, pomjerenih vrijednosti i bezizlaza jednog naraštaja izgubljenog u izopačenom socijalnom miljeu, pogođenom ratom, bjedom i izolacijom.
U potrazi za varljivom srećom, glavna junakinja Lena, dijete razvedenih roditelja, pokušava da svoje nezadovoljstvo okruženjem i prilikama izliječi bjekstvom od same sebe, svog djetinjstva i svoje razorene domovine, nudeći zauzvrat jedino što djevojka nadomak punoljetstva može da ponudi. Ali ona je, istovremeno, i promućurno gradsko dijete svjesno svog potonuća, stranputice i emotivne oštećenosti...

Da nisam kukavica, naučila bih da živim sama. Ne bih bila sa fudbalerima koji za Bukovskog misle da je parefem. Ne bih bila sa debelim milionerom, sa kriminalcima i kojekakvim maminim sinovima koje očima nisam mogla da gledam. Da nisam kukavica, ne bih namjestila D.-u kurvu da bih imala razlog da ga ostavim. Ne bih pobjegla od M., a kasnije i od B. Bez riječi. V. Bih ostavila zato što ga ne volim, a ne zato što mi je to rekla njegova mama. I uzela bih pare koje mi je nudila. Da nisam kukavica, nikad ne bih ostavila Saleta na cjedilu i zvala bih ga dok se ne uvjerim da je dobro. Da nisam kukavica, ne bih se družila sa kriminalcima da bih imala zaleđinu. Ne bih cio život tumarala po svijetu, bježeći od dosade.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bestseler broj 1 u Srbiji. Opora priča o sudbinama nekoliko tinejdžerki u olovnim devedesetim godinama prošlog vjeka u Srbiji. Maša Rebić u romanu Sponzoruše zadivljujućom lakoćom pripovjedanja, vještom smjenom pripovjedačkih glasova, živo oslikanim likovima i nepatvorenim žargonom prevaranata, narkomana i sponzoruša, švercera, kriminalaca i kontroverznih biznismena - dočarava svakodnevnu atmosferu u jeku sunovrata države, raspadanja porodice, pomjerenih vrijednosti i bezizlaza jednog naraštaja izgubljenog u izopačenom socijalnom miljeu, pogođenom ratom, bjedom i izolacijom. U potrazi za varljivom srećom, glavna junakinja Lena, dijete razvedenih roditelja, pokušava da svoje nezadovoljstvo okruženjem i prilikama izliječi bjekstvom od same sebe, svog djetinjstva i svoje razorene domovine, nudeći zauzvrat jedino što djevojka nadomak punoljetstva može da ponudi. Ali ona je, istovremeno, i promućurno gradsko dijete svjesno svog potonuća, stranputice i emotivne oštećenosti... Da nisam kukavica, naučila bih da živim sama. Ne bih bila sa fudbalerima koji za Bukovskog misle da je parefem. Ne bih bila sa debelim milionerom, sa kriminalcima i kojekakvim maminim sinovima koje očima nisam mogla da gledam. Da nisam kukavica, ne bih namjestila D.-u kurvu da bih imala razlog da ga ostavim. Ne bih pobjegla od M., a kasnije i od B. Bez riječi. V. Bih ostavila zato što ga ne volim, a ne zato što mi je to rekla njegova mama. I uzela bih pare koje mi je nudila. Da nisam kukavica, nikad ne bih ostavila Saleta na cjedilu i zvala bih ga dok se ne uvjerim da je dobro. Da nisam kukavica, ne bih se družila sa kriminalcima da bih imala zaleđinu. Ne bih cio život tumarala po svijetu, bježeći od dosade.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter