Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Spomenar

Spomenar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0326-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2734

Broj strana:

365

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Spomenar je plod višegodišnjeg rada, knjiga koja predstavlja specifičnu formu intervjua: pitanja, uglavnom intimnog karaktera, postavljenih svakom od sagovornika, određena su tako da podstaknu originalne, neposredne odgovore i sagovornika otkriju u novom svijetlu, iz sasvim novog ugla.

S druge strane, riječ je o objedinjavanju dragocijene dokumentarne građe, praćene fotografijama svake intevuisane ličnosti, koja je zapravo svjedočanstvo o njihovom individualnom duhovnom životu - a mnoge od njih ostavile su dubok trag u istoriji naše nacionalne kulture i umjetnosti.


Spomenar otkriva snove, želje, promišljanja, stavove sagovornika o svemu onome što je za jednu zvijezdu, umjetnika, stvaraoca jednako važno kao i za običnog čovjeka.


U Spomenar Mile Milosavljević upisali su se, između ostalih, Mira Stupica, Ružica Sokić, Olja Ivanjicki, Milorad Pavić, Momo Kapor, Ljiljana Habjanović Đurović, Bora Đorđević, Bajaga...

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Spomenar je plod višegodišnjeg rada, knjiga koja predstavlja specifičnu formu intervjua: pitanja, uglavnom intimnog karaktera, postavljenih svakom od sagovornika, određena su tako da podstaknu originalne, neposredne odgovore i sagovornika otkriju u novom svijetlu, iz sasvim novog ugla. S druge strane, riječ je o objedinjavanju dragocijene dokumentarne građe, praćene fotografijama svake intevuisane ličnosti, koja je zapravo svjedočanstvo o njihovom individualnom duhovnom životu - a mnoge od njih ostavile su dubok trag u istoriji naše nacionalne kulture i umjetnosti. Spomenar otkriva snove, želje, promišljanja, stavove sagovornika o svemu onome što je za jednu zvijezdu, umjetnika, stvaraoca jednako važno kao i za običnog čovjeka. U Spomenar Mile Milosavljević upisali su se, između ostalih, Mira Stupica, Ružica Sokić, Olja Ivanjicki, Milorad Pavić, Momo Kapor, Ljiljana Habjanović Đurović, Bora Đorđević, Bajaga...

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter