Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Splinter Cell

Splinter Cell

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: UbiSoft


ISBN:

5031366051097

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4348

Broj strana:

0

Težina:

104 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,30 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Splinter Cell je u godini 2002. izašao za Xbox, a u godini 2003. za PC, PlayStation 2, GameCube, GameBoy Advance i N-Gage. Prema podacima iz Ubisofta, igra je bila prodana u 6 milijuna primjeraka.

Glavnina igre sastoji se u šuljanju, provaljivanju u neprijateljske baze i eliminiranju neprijatelja/terorista, zbog čega na engleskom ovaj žanr igre nosi ime stealth shooter (stealth pucačina), ali u nekim okolnostima ima i dosta akcije, i to u situacijama gdje je potrebno. Kao tajni agent Sam Fisher, igrač je na zadatku jedne tajne operacijske strukture koja pripada Nacionalnoj agenciji za sigurnost (National Security Agency ,NSA) i koja šalje svoje najbolje agente u najopasnije i najriskantnije misije. Ta struktura se zove Third Echelon. Ona je odgovor Sjedinjenih Američkih Država na sve veću prijetnju računalnog terorizma. Jedinice Third Echelona se nazivaju Splinter Cell. Te djeluju uvijek u tajnosti i sasvim samostalno, gdje imaju stalan kontakt s glavnim stožerom preko Funka. Third Echelon je označen kao stroga tajna i zbog toga njegovo postojanje nije javno priznato od strane američke vlade. U slučaju da jedan od agenata bude otkriven, tada od vlade svaka veza sa tim agentom dementira.

Igra zasniva grafički na jednoj modificiranoj verziji Unreal Engine-a, koja omogućuje prikaz detaljnih sjena. Igrač ima priliku uz pomoć tih mogućnosti izbjeći opasne situacije, pri čemu iskorištava slabo osvjetljene dijelove Level-a (gdje je večina sjena) i tako neotkriven svoje zadatke privesti uspješno kraju.

U ulozi Sam Fisher-a je cilj otkriti jednu zavjeru protiv predsjednka Georgije, Kombayn Nikoladze-a. Taj želi osvojiti cijeli Azerbajdžan uz pomoć georgijskih specijalnih jedinica. Fisher operira međuostalom u jednoj policijskoj stanici u Tiflis-u, na jednoj naftnoj platformi, u glavnom stožeru CIA, kao i na mnogo drugih mjesta diljem svijeta. Igrač je pri tome gotove uvijek sam sebi pripušten, ali ima ipak jednu jedinu funk-vezu u NSA glavni stožer.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Engleski jezik
  • Vrsta uveza: CD kutija
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x190
  • Zemlja porijekla: Velika Britanija
  • Stanje: Nova

Detalji

Splinter Cell je u godini 2002. izašao za Xbox, a u godini 2003. za PC, PlayStation 2, GameCube, GameBoy Advance i N-Gage. Prema podacima iz Ubisofta, igra je bila prodana u 6 milijuna primjeraka. Glavnina igre sastoji se u šuljanju, provaljivanju u neprijateljske baze i eliminiranju neprijatelja/terorista, zbog čega na engleskom ovaj žanr igre nosi ime stealth shooter (stealth pucačina), ali u nekim okolnostima ima i dosta akcije, i to u situacijama gdje je potrebno. Kao tajni agent Sam Fisher, igrač je na zadatku jedne tajne operacijske strukture koja pripada Nacionalnoj agenciji za sigurnost (National Security Agency ,NSA) i koja šalje svoje najbolje agente u najopasnije i najriskantnije misije. Ta struktura se zove Third Echelon. Ona je odgovor Sjedinjenih Američkih Država na sve veću prijetnju računalnog terorizma. Jedinice Third Echelona se nazivaju Splinter Cell. Te djeluju uvijek u tajnosti i sasvim samostalno, gdje imaju stalan kontakt s glavnim stožerom preko Funka. Third Echelon je označen kao stroga tajna i zbog toga njegovo postojanje nije javno priznato od strane američke vlade. U slučaju da jedan od agenata bude otkriven, tada od vlade svaka veza sa tim agentom dementira. Igra zasniva grafički na jednoj modificiranoj verziji Unreal Engine-a, koja omogućuje prikaz detaljnih sjena. Igrač ima priliku uz pomoć tih mogućnosti izbjeći opasne situacije, pri čemu iskorištava slabo osvjetljene dijelove Level-a (gdje je večina sjena) i tako neotkriven svoje zadatke privesti uspješno kraju. U ulozi Sam Fisher-a je cilj otkriti jednu zavjeru protiv predsjednka Georgije, Kombayn Nikoladze-a. Taj želi osvojiti cijeli Azerbajdžan uz pomoć georgijskih specijalnih jedinica. Fisher operira međuostalom u jednoj policijskoj stanici u Tiflis-u, na jednoj naftnoj platformi, u glavnom stožeru CIA, kao i na mnogo drugih mjesta diljem svijeta. Igrač je pri tome gotove uvijek sam sebi pripušten, ali ima ipak jednu jedinu funk-vezu u NSA glavni stožer.

Dodatne informacije

Izdavač UbiSoft
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter