Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Soba

Soba

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ema Donahju


ISBN:

978-86-521-0708-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3065

Broj strana:

355

Težina:

456 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Za petogodišnjeg dječaka Džeka, Soba predstavlja cio svijet. Tu je rođen, tu on i njegova majka jedu, spavaju, igraju se i uče. Tu postoje beskrajna čudesa koja rasplamsavaju Džekovu maštu - zmija ispod Kreveta koju je napravio od ljuski jaja, izmišljeni svijet koji dopire kroz televizor, udobnost Plakara ispod mamine odjeće, gdje ga ona svake večeri ušuškava, za slučaj da Stari Nik dođe.
Soba je Džekov dom, ali je za njegovu mamu tamnica u kojoj boravi od svoje devetnaeste - već sedam godina.

Vođena silnom ljubavi prema sinu, stvorila mu je čitav život u prostoru od devet kvadratnih metara. Međutim, Džekova radoznalost narasta uporedo s njenim očajem - a ona zna da Soba neće još dugo moći da obuzda ni jedno ni drugo.
Ispričana nesvakidašnjim i duhovitim Džekovim glasom, Soba je priča o nezaustavljivoj ljubavi pod strašnim okolnostima i o neraskidivoj sponi između majke i njenog djeteta. To je šokantan, uzbudljiv i potresan roman - ali uvijek duboko human i istinski dirljiv. Soba je mjesto koje nikada nećete zaboraviti.

Najuži izbor za Bukerovu nagradu.

Priča o nezaustavljivoj ljubavi pod strašnim okolnostima i o neraskidivoj sponi između majke i njenog deteta.

„Izvanredno napisan, ovaj dirljiv i poletan roman pravo je remek-delo.“
Kirkus Review

  • Originalni naziv: Room
  • Prevodilac: Nikola Pajvančić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Za petogodišnjeg dječaka Džeka, Soba predstavlja cio svijet. Tu je rođen, tu on i njegova majka jedu, spavaju, igraju se i uče. Tu postoje beskrajna čudesa koja rasplamsavaju Džekovu maštu - zmija ispod Kreveta koju je napravio od ljuski jaja, izmišljeni svijet koji dopire kroz televizor, udobnost Plakara ispod mamine odjeće, gdje ga ona svake večeri ušuškava, za slučaj da Stari Nik dođe. Soba je Džekov dom, ali je za njegovu mamu tamnica u kojoj boravi od svoje devetnaeste - već sedam godina. Vođena silnom ljubavi prema sinu, stvorila mu je čitav život u prostoru od devet kvadratnih metara. Međutim, Džekova radoznalost narasta uporedo s njenim očajem - a ona zna da Soba neće još dugo moći da obuzda ni jedno ni drugo. Ispričana nesvakidašnjim i duhovitim Džekovim glasom, Soba je priča o nezaustavljivoj ljubavi pod strašnim okolnostima i o neraskidivoj sponi između majke i njenog djeteta. To je šokantan, uzbudljiv i potresan roman - ali uvijek duboko human i istinski dirljiv. Soba je mjesto koje nikada nećete zaboraviti. Najuži izbor za Bukerovu nagradu. Priča o nezaustavljivoj ljubavi pod strašnim okolnostima i o neraskidivoj sponi između majke i njenog deteta. „Izvanredno napisan, ovaj dirljiv i poletan roman pravo je remek-delo.“ Kirkus Review

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter