Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Soba

Soba

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-606-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M3961

Broj strana:

184

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

9,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj debitantski roman švedskog dramatičara i glumca Jonasa Karlssona je suvremena priča dostojna poređenja sa djelima Franza Kafke, Amélie Nothomb Sa strahom i drhtanjem i klasikom Hermana Melvillea Pisar Bartleby, dok budalaštine Bjornovih radnih kolega neodoljivo podsjećaju na film Brazil, Terry Gilliama. Ugodna štivo, veoma efektino napisano. Ova moderna bajka trebala bi postati obvezna literatura za sve uredske radnike. - Library Journal, USA *Star Review*
Dijelom psihološka drama, dok prikazuje postepeni odlazak u ludilo jednog poremećenog čovjeka; dijelom komedija, dok ismijava korporativnu kulturu i međusobno otuđene radnike koje ona proizvodi. Karlsson uspijeva napraviti savršenu kombinaciju smiješnog, nestvarnog i uznemirujućeg. - Booklist (SAD)
Jonas Karlsson, jedan od najistaknutijih švedskih glumaca, glumio je u brojnim predstavama u Kraljevskom dramskom teatru – glavnoj švedskoj pozornici – kao i u nekoliko veoma hvaljenih filmova i televizijskih serija. Karlsson je 2005. godine debitirao kao pozorišni pisac s komadom Nocturnal Walk za Stockholmski gradski teatar, dobivši izvrsne ocjene i od publike i od kritičara. Podstaknut zadovoljstvom pisanja za pozornicu, Karlsson je počeo pisati romane.

  • Originalni naziv: The Room
  • Prevodilac: Srđan Ladičobrić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x185
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj debitantski roman švedskog dramatičara i glumca Jonasa Karlssona je suvremena priča dostojna poređenja sa djelima Franza Kafke, Amélie Nothomb Sa strahom i drhtanjem i klasikom Hermana Melvillea Pisar Bartleby, dok budalaštine Bjornovih radnih kolega neodoljivo podsjećaju na film Brazil, Terry Gilliama. Ugodna štivo, veoma efektino napisano. Ova moderna bajka trebala bi postati obvezna literatura za sve uredske radnike. - Library Journal, USA *Star Review* Dijelom psihološka drama, dok prikazuje postepeni odlazak u ludilo jednog poremećenog čovjeka; dijelom komedija, dok ismijava korporativnu kulturu i međusobno otuđene radnike koje ona proizvodi. Karlsson uspijeva napraviti savršenu kombinaciju smiješnog, nestvarnog i uznemirujućeg. - Booklist (SAD) Jonas Karlsson, jedan od najistaknutijih švedskih glumaca, glumio je u brojnim predstavama u Kraljevskom dramskom teatru – glavnoj švedskoj pozornici – kao i u nekoliko veoma hvaljenih filmova i televizijskih serija. Karlsson je 2005. godine debitirao kao pozorišni pisac s komadom Nocturnal Walk za Stockholmski gradski teatar, dobivši izvrsne ocjene i od publike i od kritičara. Podstaknut zadovoljstvom pisanja za pozornicu, Karlsson je počeo pisati romane.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter