Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Sneg pada na kedrove

Sneg pada na kedrove

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-806-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1521

Broj strana:

432

Težina:

546 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dobitnik nagrade za knjigu godine Američkog udruženja knjižara i PEN/Foknerove nagrade.

Blistavo... prelijep, samouvjeren i snažan roman koji postaje dirljivo ispitivanje dobrote i oproštaja... Guterson je stvorio nešto nezaboravno i istinito.
Piko Ajer, Time

Ostrvo San Pjedro, sjeverno od moreuza Pjudžit, jeste mjesto toliko izolovano da nijedan njegov stanovnik ne smije sebi dozvoliti da stvara neprijatelje. Ali kada se 1954. pod sumnjivim okolnostima utopi jedan mjesni ribolovac, za njegovo ubistvo biva optužen američki Japanac po imenu Kabuo Mijamoto.

Za vrijeme suđenja koje uslijedi, postaje jasno da je na kocki nešto više od krivice jednog čoveka. Jer na San Pjedru su uspomene podjednako guste kao kedrove šume i plantaže zrelih jagoda: uspomene na začaranu ljubav izmedu bijelog dječaka i Japanke - koja kada odraste postaje Kabuova žena - uspomene na zemlju za kojom se žudjelo, zemlju plaćenu i izgubljenu. Više od svega, San Pjedru mira ne da sjećanje na nešto što se njegovim japanskim stanovnicima dogodilo za vrijeme Drugog svjetskog rata, kada je čitava zajednica bila poslata u izgnanstvo, dok su ih susjedi posmatrali. Zaokupljujući, tragičan i gustog tkanja, roman Snijeg pada na kedrove jeste remek-djelo neizvjesnosti - ali djelo koje nas ostavlja potresene i promjenjene.

Nezaboravno... Krimić sve zajedno sa sudenjem i iznenadujućim obrtima dokaza, a u isto vrijeme nešto tajanstveno, posve bogatije i dublje.
Los Angeles Times

  • Prevodilac: Marko Mladenović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dobitnik nagrade za knjigu godine Američkog udruženja knjižara i PEN/Foknerove nagrade. Blistavo... prelijep, samouvjeren i snažan roman koji postaje dirljivo ispitivanje dobrote i oproštaja... Guterson je stvorio nešto nezaboravno i istinito. Piko Ajer, Time Ostrvo San Pjedro, sjeverno od moreuza Pjudžit, jeste mjesto toliko izolovano da nijedan njegov stanovnik ne smije sebi dozvoliti da stvara neprijatelje. Ali kada se 1954. pod sumnjivim okolnostima utopi jedan mjesni ribolovac, za njegovo ubistvo biva optužen američki Japanac po imenu Kabuo Mijamoto. Za vrijeme suđenja koje uslijedi, postaje jasno da je na kocki nešto više od krivice jednog čoveka. Jer na San Pjedru su uspomene podjednako guste kao kedrove šume i plantaže zrelih jagoda: uspomene na začaranu ljubav izmedu bijelog dječaka i Japanke - koja kada odraste postaje Kabuova žena - uspomene na zemlju za kojom se žudjelo, zemlju plaćenu i izgubljenu. Više od svega, San Pjedru mira ne da sjećanje na nešto što se njegovim japanskim stanovnicima dogodilo za vrijeme Drugog svjetskog rata, kada je čitava zajednica bila poslata u izgnanstvo, dok su ih susjedi posmatrali. Zaokupljujući, tragičan i gustog tkanja, roman Snijeg pada na kedrove jeste remek-djelo neizvjesnosti - ali djelo koje nas ostavlja potresene i promjenjene. Nezaboravno... Krimić sve zajedno sa sudenjem i iznenadujućim obrtima dokaza, a u isto vrijeme nešto tajanstveno, posve bogatije i dublje. Los Angeles Times

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter