Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Šminkerka

Šminkerka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Andrea Sempl


ISBN:

86-7436-392-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0276

Broj strana:

285

Težina:

397 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Adam je po mnogo čemu savršen dječko. Nikad ne gleda fudbal. Nikad ne pijanči. Više voli da provede mirno veče kod kuće nego da izađe sa muškim društvom. Postoji samo jedan problem – Adam zapravo ne postoji. Fejt Višart ga je izmislila. U stvari, Fejt skoro sve izmišlja, samo da bi ugodila mami. Pretvara se da je zaposlena u vrhunskoj kompaniji za odnose sa javnošću, a zapravo radi u robnoj kući – kao šminkerka za Kozmetiku Kits . Ali njena mama ne može da dočeka da upozna tajanstvenog Adama, a kad se mlađa sestra Houp iznenada vrati iz Australije sa vjerenikom, za Fejt ne zvone svadbena zvona. Njoj zvoni zvono za uzbunu.
Ima nepuna dva meseca do vjenčanja da reši pitanje nepostojećeg dječka, a beznadežne situacije iziskuju očajničke mere...

ODLOMAK

Prvo poglavlje
Trčim a kasnim.
Bukvalno.
Trčim a kasnim. Na ovaj razgovor čekam tri godine – tri godine – i trebalo je da budem tamo pre pet minuta. Mislim, kako se to desilo?
Iz stana sam svakako izašla na vreme. Dobro, bilo je na vreme kad sam izašla prvi put.
Onda sam shvatila da sam pocepala čarape. Vratila sam se.
Onda sam shvatila da izgledam kao vampir. Stavila sam malo kreme za potamnjivanje.
Onda sam shvatila da bi trebalo da promenim tampon. Za svaki slučaj.
Onda sam shvatila da sam zakasnila na autobus.
Onda sam shvatila da treba da uzmem novac za taksi.
Onda sam shvatila da rupa u zidu (bankomat) ne može da mi pomogne te mi predlaže da pozovem banku koja mi je izdala karticu.
Onda sam shvatila da sam u minusu zbog novih cipela.
Onda sam shvatila da moram da pešačim do tamo.
Onda sam shvatila da će cipele koje su mi rasturile račun da mi rasture i noge. Posebno sada dok kao bez duše trčim ne bih li ipak stigla na vreme.
Evo je.
Dok superbrzo galopiram trotoarom, vidim je...

  • Prevodilac: Žermen Filipović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Adam je po mnogo čemu savršen dječko. Nikad ne gleda fudbal. Nikad ne pijanči. Više voli da provede mirno veče kod kuće nego da izađe sa muškim društvom. Postoji samo jedan problem – Adam zapravo ne postoji. Fejt Višart ga je izmislila. U stvari, Fejt skoro sve izmišlja, samo da bi ugodila mami. Pretvara se da je zaposlena u vrhunskoj kompaniji za odnose sa javnošću, a zapravo radi u robnoj kući – kao šminkerka za Kozmetiku Kits . Ali njena mama ne može da dočeka da upozna tajanstvenog Adama, a kad se mlađa sestra Houp iznenada vrati iz Australije sa vjerenikom, za Fejt ne zvone svadbena zvona. Njoj zvoni zvono za uzbunu. Ima nepuna dva meseca do vjenčanja da reši pitanje nepostojećeg dječka, a beznadežne situacije iziskuju očajničke mere... ODLOMAK Prvo poglavlje Trčim a kasnim. Bukvalno. Trčim a kasnim. Na ovaj razgovor čekam tri godine – tri godine – i trebalo je da budem tamo pre pet minuta. Mislim, kako se to desilo? Iz stana sam svakako izašla na vreme. Dobro, bilo je na vreme kad sam izašla prvi put. Onda sam shvatila da sam pocepala čarape. Vratila sam se. Onda sam shvatila da izgledam kao vampir. Stavila sam malo kreme za potamnjivanje. Onda sam shvatila da bi trebalo da promenim tampon. Za svaki slučaj. Onda sam shvatila da sam zakasnila na autobus. Onda sam shvatila da treba da uzmem novac za taksi. Onda sam shvatila da rupa u zidu (bankomat) ne može da mi pomogne te mi predlaže da pozovem banku koja mi je izdala karticu. Onda sam shvatila da sam u minusu zbog novih cipela. Onda sam shvatila da moram da pešačim do tamo. Onda sam shvatila da će cipele koje su mi rasturile račun da mi rasture i noge. Posebno sada dok kao bez duše trčim ne bih li ipak stigla na vreme. Evo je. Dok superbrzo galopiram trotoarom, vidim je...

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter