Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Slovenska mitologija

Slovenska mitologija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nenad Gajić


ISBN:

9788652105298

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

V4890

Broj strana:

208

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

48,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Panteon bogova, demonologija, mitska mjesta, magijski rituali...

Obuhvatan, jedinstven i iscrpan pregled slovenske mitologije.

Ovaj ilustrovani pregled slovenske mitologije otkriće vam:

- Misteriju slovenskog pisma i mitsku poruku glagoljice
- Ko su slovenski bogovi i koliko ih je zaista
- Šta znače običaji kojih se i danas pridržavamo
- Drevna predanja o magiji i zaštiti od nje
- Mitska bića i mitska mjesta nepoznata mnogima

Slovenska mitologija je idealan spoj modernog pristupa mitološkoj temi i naučne studije, koja kao jedini imperativ sebi postavlja činjeničnu zasnovanost, bogatstvo podataka i sveobuhvatnost i odgovornost naučne istine.

Niz cjelovitih članaka o slovenskim bogovima, običajima, ritualima i mitskim predstavama, veoma opsežno obuhvata sve ono što predstavlja osnovnu mitološku supstancu slovenskih naroda (slovenski panteon bogova), zatim ono što prethodi uspostavljanju mitološke svijesti i poretka (jezik, religija, predanje…) i, najzad, ono što je savremenom čitaocu ali i ozbiljnom istraživaču mnogo važnije: običaji i vjerovanja koja su se iz mitologije preselila u svakodnevne društvene ili religiozne rituale.

Slovenska mitologija zaslužuje posebnu pažnju jer je u njoj autor Nenad Gajić sagledao, sistematizovao i objedinio dosadašnja saznanja o ovoj temi pristupačnim stilom i razumljivim jezikom.

Pogledajte sajt za knjigu www.slovenskamitologija.rs

  • Originalni naziv: Save the Day
  • Prevodilac: Eli Gilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 165x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Panteon bogova, demonologija, mitska mjesta, magijski rituali... Obuhvatan, jedinstven i iscrpan pregled slovenske mitologije. Ovaj ilustrovani pregled slovenske mitologije otkriće vam: - Misteriju slovenskog pisma i mitsku poruku glagoljice - Ko su slovenski bogovi i koliko ih je zaista - Šta znače običaji kojih se i danas pridržavamo - Drevna predanja o magiji i zaštiti od nje - Mitska bića i mitska mjesta nepoznata mnogima Slovenska mitologija je idealan spoj modernog pristupa mitološkoj temi i naučne studije, koja kao jedini imperativ sebi postavlja činjeničnu zasnovanost, bogatstvo podataka i sveobuhvatnost i odgovornost naučne istine. Niz cjelovitih članaka o slovenskim bogovima, običajima, ritualima i mitskim predstavama, veoma opsežno obuhvata sve ono što predstavlja osnovnu mitološku supstancu slovenskih naroda (slovenski panteon bogova), zatim ono što prethodi uspostavljanju mitološke svijesti i poretka (jezik, religija, predanje…) i, najzad, ono što je savremenom čitaocu ali i ozbiljnom istraživaču mnogo važnije: običaji i vjerovanja koja su se iz mitologije preselila u svakodnevne društvene ili religiozne rituale. Slovenska mitologija zaslužuje posebnu pažnju jer je u njoj autor Nenad Gajić sagledao, sistematizovao i objedinio dosadašnja saznanja o ovoj temi pristupačnim stilom i razumljivim jezikom. Pogledajte sajt za knjigu www.slovenskamitologija.rs

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter