Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Slobodna trgovina danas

Slobodna trgovina danas

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9531574790

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5457

Broj strana:

186

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

56,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Jagdish Bhagwati je vodeći svjetski stručnjak za trgovinsku politiku, savjetnik Ujedinjenih nacija i Svjetske trgovinske organizacije, profesor ekonomije na Sveučilištu Columbia i autor ili koautor više od trideset knjiga

Ova je knjiga usredotočena na samo jednu od triju komponenata dobre politike: otvorenost. Konkretno, knjiga se bavi otvorenošću u kontekstu međunarodne trgovine. Ona pokazuje zašto nije pametno bojati se trgovine: trgovina je prilika, a ne prijetnja. Isto tako, mora se shvatiti da tranzicijom ka slobodnoj trgovini treba pažljivo upravljati: maksimalna brzina nije optimalna brzina. Prisjetite se da je šok terapija, tj. maksimalna brzina, preporučena od strane tehnokratskih ekonomista kao što je moj kolega Jeffrey Sachs, u slučaju Rusije uništila rusku ekonomiju. Ne smije se također zaboraviti da je trgovina u biti prilika. Ona otvara vrata, ali onaj tko nema mišića, neće proći kroz vrata!

  • Prevodilac: Sanja Bingula
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Jagdish Bhagwati je vodeći svjetski stručnjak za trgovinsku politiku, savjetnik Ujedinjenih nacija i Svjetske trgovinske organizacije, profesor ekonomije na Sveučilištu Columbia i autor ili koautor više od trideset knjiga Ova je knjiga usredotočena na samo jednu od triju komponenata dobre politike: otvorenost. Konkretno, knjiga se bavi otvorenošću u kontekstu međunarodne trgovine. Ona pokazuje zašto nije pametno bojati se trgovine: trgovina je prilika, a ne prijetnja. Isto tako, mora se shvatiti da tranzicijom ka slobodnoj trgovini treba pažljivo upravljati: maksimalna brzina nije optimalna brzina. Prisjetite se da je šok terapija, tj. maksimalna brzina, preporučena od strane tehnokratskih ekonomista kao što je moj kolega Jeffrey Sachs, u slučaju Rusije uništila rusku ekonomiju. Ne smije se također zaboraviti da je trgovina u biti prilika. Ona otvara vrata, ali onaj tko nema mišića, neće proći kroz vrata!

Dodatne informacije

Izdavač Masmedia
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter