Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Sloboda

Sloboda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958301131

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K9054

Broj strana:

734

Težina:

780 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Jonathan Franzen je američki romanopisac i esejist. Za svoj treći roman Korekcije, satiričnu porodičnu dramu, dobio je National Book Award. Također, objavio je i romane Dvadeset sedmi grad i Snažan pokret, te zbirke eseja Kako biti sam i Neumjerena zona. Njegov dugoočekivani, posljednji roman Sloboda već je osvojio simpatije i čitalaca i kritičara koji ga nazivaju romanom stoljeća.

Malo ko bi se usudio svom romanu dati naslov, Sloboda, koji obvezuje i lako navodi na skretanje u sladunjave vode u kojima začin čine sloboda i ljubav, a da ostane na visini zadatka - da bude ironičan i zahtjevan, ozbiljan i sveobuhvatan. Kao da je izišao iz Tolstojeva šinjela, Franzen je (nakon devet godina rada) napisao roman koji pokriva sve što je nesloboda u današnjem svijetu - ekološko razaranje, pohlepa, korporacije, rat (u Iraku), kapitalizam, a s njima i najvažnije međuljudske odnose - rodbinske relacije, prijateljstvo, ljubav, seks, preljub. Franzenovi likovi briljiraju u dijalozima, a kombiniranje tehnika - dnevnik s pripovijedanjem u prvom licu s objektivnim pripovjedačem u trećem licu - iznimno dinamizira priču i njezine paralelne tokove. Franzenovi se junaci osvješćuju i potom odupiru globalističkoj pošasti s vrlo jasnim etičkim stavom: Ne, nismo svi na prodaju, ne, nismo svi spremni izdati prijatelja, ne, nismo svi lakomi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Jonathan Franzen je američki romanopisac i esejist. Za svoj treći roman Korekcije, satiričnu porodičnu dramu, dobio je National Book Award. Također, objavio je i romane Dvadeset sedmi grad i Snažan pokret, te zbirke eseja Kako biti sam i Neumjerena zona. Njegov dugoočekivani, posljednji roman Sloboda već je osvojio simpatije i čitalaca i kritičara koji ga nazivaju romanom stoljeća. Malo ko bi se usudio svom romanu dati naslov, Sloboda, koji obvezuje i lako navodi na skretanje u sladunjave vode u kojima začin čine sloboda i ljubav, a da ostane na visini zadatka - da bude ironičan i zahtjevan, ozbiljan i sveobuhvatan. Kao da je izišao iz Tolstojeva šinjela, Franzen je (nakon devet godina rada) napisao roman koji pokriva sve što je nesloboda u današnjem svijetu - ekološko razaranje, pohlepa, korporacije, rat (u Iraku), kapitalizam, a s njima i najvažnije međuljudske odnose - rodbinske relacije, prijateljstvo, ljubav, seks, preljub. Franzenovi likovi briljiraju u dijalozima, a kombiniranje tehnika - dnevnik s pripovijedanjem u prvom licu s objektivnim pripovjedačem u trećem licu - iznimno dinamizira priču i njezine paralelne tokove. Franzenovi se junaci osvješćuju i potom odupiru globalističkoj pošasti s vrlo jasnim etičkim stavom: Ne, nismo svi na prodaju, ne, nismo svi spremni izdati prijatelja, ne, nismo svi lakomi.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter