Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Slike iz novčanika

Slike iz novčanika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-703-98-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M2164

Broj strana:

83

Težina:

130 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Gdje ti živiš, prijekor je koji izreče u svojoj najnovijoj knjizi priča Marija Fekete Sullivan Slike iz novčanika i nad njim će se mnogi zamisliti.

Knjiga se sastoji od 12 priča i podijeljena je u dvije tematske cjeline. Jedna tematska cjelina je Gdje ti živiš i odnosi se na to u kakvom mi to svijetu živimo. To je ona fraza, ona rečenica koju stalno slušamo, koju nam govore od naših najbližih do poznanika i prijatelja gdje ti živiš. To pitanje je pretvoreno u jednu tematsku cjelinu od pet priča koje na neki način ilustriraju mogući odgovor na to pitanje, jer to je samo jedno moje viđenje. Naravno, svako prilikom čitanja će imati svoje asocijacije“, kazala je autorica.

Druga tematska cjelina naziva se Bezbolna ljubav i sam naslov se, ističe ona, čini pomalo nemogućim za svakoga ko je bio u blizini one neke prave ljubavi. Ta bezbolna ljubav je nešto što gotovo da ne postoji. Zato se i ove priče, taj drugi tematski dio, naziva bezbolna ljubav“, kazala je Fekete-Sullivan. Prema njenim riječima, knjiga je nastajala tokom nekoliko godina, neke od priča su vrlo jednostavno nastale u jednom dahu, dok su druge pisane tokom godina i uvijek im se nešto dodavalo, oduzimalo.

Ilustracije knjige je uradila Bojana Mikulić, grafička umjetnica.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 147x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Gdje ti živiš, prijekor je koji izreče u svojoj najnovijoj knjizi priča Marija Fekete Sullivan Slike iz novčanika i nad njim će se mnogi zamisliti. Knjiga se sastoji od 12 priča i podijeljena je u dvije tematske cjeline. Jedna tematska cjelina je Gdje ti živiš i odnosi se na to u kakvom mi to svijetu živimo. To je ona fraza, ona rečenica koju stalno slušamo, koju nam govore od naših najbližih do poznanika i prijatelja gdje ti živiš. To pitanje je pretvoreno u jednu tematsku cjelinu od pet priča koje na neki način ilustriraju mogući odgovor na to pitanje, jer to je samo jedno moje viđenje. Naravno, svako prilikom čitanja će imati svoje asocijacije“, kazala je autorica. Druga tematska cjelina naziva se Bezbolna ljubav i sam naslov se, ističe ona, čini pomalo nemogućim za svakoga ko je bio u blizini one neke prave ljubavi. Ta bezbolna ljubav je nešto što gotovo da ne postoji. Zato se i ove priče, taj drugi tematski dio, naziva bezbolna ljubav“, kazala je Fekete-Sullivan. Prema njenim riječima, knjiga je nastajala tokom nekoliko godina, neke od priča su vrlo jednostavno nastale u jednom dahu, dok su druge pisane tokom godina i uvijek im se nešto dodavalo, oduzimalo. Ilustracije knjige je uradila Bojana Mikulić, grafička umjetnica.

Dodatne informacije

Izdavač Rabic
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter