Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

29.382

Facebook slicica

Katalog

Slike i prilike - Redom kojim su se ukazivale

Slike i prilike - Redom kojim su se ukazivale

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7562-139-3

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B4012

Broj strana:

123

Težina:

197 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga sadrži dvadesetak zapisa i malih eseja o slikama i slikarima sa oko četrdeset ilustracija koje su odštampane posebno, kao nalepnice, tako da ih čitalac sam stavlja na odgovarajuća mesta u knjizi.

Iz Predgovora: „Ideja o ovoj knjizi bila je jednostavna: sakupiti na jednom mestu moje tekstove o slikarima i slikama. Ali čim sam počeo da je ostvarujem, stvari su se iskomplikovale. Pokazalo se da većinu starih tekstova moram da dopunim i doteram, to jest da ih iz temelja preradim. Pored toga, neki tekstovi koji su mi ostali u sećanju kao takoreći završeni u stvari su bili samo kratke beleške, komentari na marginama kataloga za neku izložbu, citati i slično. Drage uspomene, ali sam o slikama na koje se one odnose imao da pišem iz početka, osvežavajući uspomene podacima koje sam našao u literaturi, na internetu. Tako se i u ovom slučaju pokazalo da je put od ideje do njenog ostvarenja ne samo dug nego i da ostvarena ideja ne liči mnogo na sebe. Nije mi žao. Naprotiv, radujem se. Na dobitku sam. Dobio sam jednu neplaniranu, neočekivanu, novu knjigu.

I moja ideja o dizajnu ove knjige bila je jednostavna: niz tekstova sa ilustracijama u tekstu ili na kraju. Ali odmah sam prihvatio predlog Škarta da skrenemo s tog pravolinijskog, utabanog puta i da ponudimo jedan, kako se danas to zove, prokativan proizvod, to jest da omogućimo čitacima da konačan oblik knjige naprave sami. Ni moje ideje o običnoj, klasičnoj knjizi nije mi žao. I ovde sam na dobitku. Držite ga u rukama. Zove se Slike i prilike.“ )

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x180
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga sadrži dvadesetak zapisa i malih eseja o slikama i slikarima sa oko četrdeset ilustracija koje su odštampane posebno, kao nalepnice, tako da ih čitalac sam stavlja na odgovarajuća mesta u knjizi. Iz Predgovora: „Ideja o ovoj knjizi bila je jednostavna: sakupiti na jednom mestu moje tekstove o slikarima i slikama. Ali čim sam počeo da je ostvarujem, stvari su se iskomplikovale. Pokazalo se da većinu starih tekstova moram da dopunim i doteram, to jest da ih iz temelja preradim. Pored toga, neki tekstovi koji su mi ostali u sećanju kao takoreći završeni u stvari su bili samo kratke beleške, komentari na marginama kataloga za neku izložbu, citati i slično. Drage uspomene, ali sam o slikama na koje se one odnose imao da pišem iz početka, osvežavajući uspomene podacima koje sam našao u literaturi, na internetu. Tako se i u ovom slučaju pokazalo da je put od ideje do njenog ostvarenja ne samo dug nego i da ostvarena ideja ne liči mnogo na sebe. Nije mi žao. Naprotiv, radujem se. Na dobitku sam. Dobio sam jednu neplaniranu, neočekivanu, novu knjigu. I moja ideja o dizajnu ove knjige bila je jednostavna: niz tekstova sa ilustracijama u tekstu ili na kraju. Ali odmah sam prihvatio predlog Škarta da skrenemo s tog pravolinijskog, utabanog puta i da ponudimo jedan, kako se danas to zove, prokativan proizvod, to jest da omogućimo čitacima da konačan oblik knjige naprave sami. Ni moje ideje o običnoj, klasičnoj knjizi nije mi žao. I ovde sam na dobitku. Držite ga u rukama. Zove se Slike i prilike.“ )

Dodatne informacije

Izdavač XX Vek
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter