Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Skriveno carstvo

Skriveno carstvo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ja Džasi


ISBN:

978-86-521-4336-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B7068

Broj strana:

296

Težina:

326 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Gifti je na šestoj godini doktorskih studija neurobiologije na Medicinskom fakultetu Stanfordskog univerziteta. Njen brat, nekada darovit sportista, umro je od prevelike doze heroina. Njena samoubilački nastrojena majka provodi život u postelji. Gifti proučava neuronske reakcije povezane s depresijom i zavisnošću. Rešena je da otkrije naučne osnove patnje koju vidi svuda oko sebe. Ali što je bliža naučnim odgovorima o uzrocima porodičnog gubitka, tako shvata da joj izmiče ono što je kao dete pronalazila u veri koju joj je prenela majka. Rastrzana između akademskog puta koji je odabrala i nekog neuhvatljivog osećanja poseže ka hrišćanskoj veri u kojoj je vaspitavana, a čije joj je obećanje spasenja i dalje podjednako neprozirno, ali i bolno primamljivo.

Skriveno carstvo je potresan portret porodice opustošene depresijom, zavisnošću od droge i tugom. Prekrasan, emocionalno silovit roman o veri, nauci, religiji i ljubavi.

  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Gifti je na šestoj godini doktorskih studija neurobiologije na Medicinskom fakultetu Stanfordskog univerziteta. Njen brat, nekada darovit sportista, umro je od prevelike doze heroina. Njena samoubilački nastrojena majka provodi život u postelji. Gifti proučava neuronske reakcije povezane s depresijom i zavisnošću. Rešena je da otkrije naučne osnove patnje koju vidi svuda oko sebe. Ali što je bliža naučnim odgovorima o uzrocima porodičnog gubitka, tako shvata da joj izmiče ono što je kao dete pronalazila u veri koju joj je prenela majka. Rastrzana između akademskog puta koji je odabrala i nekog neuhvatljivog osećanja poseže ka hrišćanskoj veri u kojoj je vaspitavana, a čije joj je obećanje spasenja i dalje podjednako neprozirno, ali i bolno primamljivo. Skriveno carstvo je potresan portret porodice opustošene depresijom, zavisnošću od droge i tugom. Prekrasan, emocionalno silovit roman o veri, nauci, religiji i ljubavi.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter