Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Skrivena kraljica

Skrivena kraljica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Molist Horhe


ISBN:

978-86-521-0354-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1864

Broj strana:

534

Težina:

460 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Jedna dama. Dva protivnika. Tri zagonetke.

Nagrada Alfonso X El Sabio za najbolji istorijski roman na španskom jeziku

U Provansi XIII vijeka, izvijesni papski izaslanik putuje u Rim s takozvanim đavoljim naslijeđem, tajnim spisima koji prijete rimokatoličkoj crkvi i papskoj stolici. Ubijen je, a spisi su ukradeni. Papa za zločin optužuje tuluskog grofa, izopštava ga iz crkve i pokreće zastrašujući krstaški pohod u kome će Oksitanija biti izbrisana.

Za to vrijeme, nesvjesna strašne sudbine koja se nadnosi nad njenim gradom, mlada dama Bruna de Bezje, uživa u svojoj novootkrivenoj ljubavi prema Ugu, neobičnom trubaduru iz Španije. U Parizu pak Gijom, student teologije, kavgadžija i obešjenjak, mora da se priključi krstaškom pohodu kako bi ispunio dva tajna zadatka: da povrati spise i ubije Brunu.

Pred rušilačkim napredovanjem vojske, prepliću se sudbine troje mladih u priči o strasnoj ljubavi, suparništvu i smrti, koja će čitaoce uvesti u magiju srednjovijekovnog doba.

Impresivna istorijska građa... Uzbudljiva priča o avanturama koja će zadiviti čitalačku publiku... Iznenađujuća do poslednje strane.
El Mundo

...snažna priča o surovosti, iskrena...
La Razon

Skrivena kraljica je od onih lijepih romana koji su kadri da istovremeno poduče i pruže uživanje.
El Correo

  • Prevodilac: Ana Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Jedna dama. Dva protivnika. Tri zagonetke. Nagrada Alfonso X El Sabio za najbolji istorijski roman na španskom jeziku U Provansi XIII vijeka, izvijesni papski izaslanik putuje u Rim s takozvanim đavoljim naslijeđem, tajnim spisima koji prijete rimokatoličkoj crkvi i papskoj stolici. Ubijen je, a spisi su ukradeni. Papa za zločin optužuje tuluskog grofa, izopštava ga iz crkve i pokreće zastrašujući krstaški pohod u kome će Oksitanija biti izbrisana. Za to vrijeme, nesvjesna strašne sudbine koja se nadnosi nad njenim gradom, mlada dama Bruna de Bezje, uživa u svojoj novootkrivenoj ljubavi prema Ugu, neobičnom trubaduru iz Španije. U Parizu pak Gijom, student teologije, kavgadžija i obešjenjak, mora da se priključi krstaškom pohodu kako bi ispunio dva tajna zadatka: da povrati spise i ubije Brunu. Pred rušilačkim napredovanjem vojske, prepliću se sudbine troje mladih u priči o strasnoj ljubavi, suparništvu i smrti, koja će čitaoce uvesti u magiju srednjovijekovnog doba. Impresivna istorijska građa... Uzbudljiva priča o avanturama koja će zadiviti čitalačku publiku... Iznenađujuća do poslednje strane. El Mundo ...snažna priča o surovosti, iskrena... La Razon Skrivena kraljica je od onih lijepih romana koji su kadri da istovremeno poduče i pruže uživanje. El Correo

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter