Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Škorpioni - Od zločina do pravde

Škorpioni - Od zločina do pravde

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: N/A


ISBN:

978-86-7932-017-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7697

Broj strana:

742

Težina:

1073 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Desetog jula 2003. godine, pred Vijećem Okružnog suda u Beogradu, kojim je predsjedavala sudija Biljana Sinanović, svjedočila je 18. godišnja Albanka, Saranda Bogujevci o ubistvu svoje majke, sestara, braće i rođaka 26. marta 1999. godine u Podujevu na Kosovu. Za ratni zločin, ubistvo 14 albanskih žena i djece, bio je optužen Saša Cvjetan, pripadnik rezervnog sastava MUP-a Srbije, jedinice Škorpioni. Saranda je sa ocem, stricem i još četvoro preživjele djece, došla iz Mančestera, gdje žive od juna 1999. godine. Troje djece, Fatos, Jehona i Lirie, svi maloljetni, svjedočili su prije Sarande, bez prisustva javnosti. Fatos je govorio na albanskom a ostala djeca na engleskom. Saranda je govorila tiho ali razgovjetno. Iako je bila usredsređena na užasne slike iz prošlosti, zastala bi svakih dva, tri minuta da prevodilac prevede njene riječi na srpski. Mirno, gledajući u sudiju, opisala je kako su postrojeni uza zid padali jedno preko drugog, pod rafalima srpskih policajaca.

Posle djece, suđenje je nastavjeno saslušanjem pripadnika Škorpiona, koji su odreda štitili optuženog. Nisu osporavali da su djeca i žene ubijeni na dan njihovog dolaska u Podujevo, 26. marta 1999. godine, ali niko nije vidio ko je to uradio.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Desetog jula 2003. godine, pred Vijećem Okružnog suda u Beogradu, kojim je predsjedavala sudija Biljana Sinanović, svjedočila je 18. godišnja Albanka, Saranda Bogujevci o ubistvu svoje majke, sestara, braće i rođaka 26. marta 1999. godine u Podujevu na Kosovu. Za ratni zločin, ubistvo 14 albanskih žena i djece, bio je optužen Saša Cvjetan, pripadnik rezervnog sastava MUP-a Srbije, jedinice Škorpioni. Saranda je sa ocem, stricem i još četvoro preživjele djece, došla iz Mančestera, gdje žive od juna 1999. godine. Troje djece, Fatos, Jehona i Lirie, svi maloljetni, svjedočili su prije Sarande, bez prisustva javnosti. Fatos je govorio na albanskom a ostala djeca na engleskom. Saranda je govorila tiho ali razgovjetno. Iako je bila usredsređena na užasne slike iz prošlosti, zastala bi svakih dva, tri minuta da prevodilac prevede njene riječi na srpski. Mirno, gledajući u sudiju, opisala je kako su postrojeni uza zid padali jedno preko drugog, pod rafalima srpskih policajaca. Posle djece, suđenje je nastavjeno saslušanjem pripadnika Škorpiona, koji su odreda štitili optuženog. Nisu osporavali da su djeca i žene ubijeni na dan njihovog dolaska u Podujevo, 26. marta 1999. godine, ali niko nije vidio ko je to uradio.

Dodatne informacije

Izdavač Fond za humanitarno pravo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter