Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Skok preko kože

Skok preko kože

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789533166667

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9659

Broj strana:

68

Težina:

208 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prva zbirka poezije Filipa Žganjara Skok preko kože izvela je baš to, uspješnu inicijaciju i promaknuće autora u red imena s kojima valja računati i nadati se njihovim knjigama idućih dosta godina. Kao nekada rudari pri primanju u ceh, svojom zbirkom mladi Žganjar je preskočio kožu i uskočio u ceh pisaca.

No, kada smo kod kože već, on nije jedan iz društva ultimativno lirskih pjesnika koji izvrću kožu kao rukavicu i to je to, nego češće iz te svoje kože gleda uokolo i zamjećuje, pa slaže zamjedbe u stihove i strofe. Ti stihovi i strofe su dominantno obilježeni rečeničnim, izjavnim tonom, točkom na kraju nosivih cjelina koje, pak, uglavnom nije lako prepričati, kako i valja kada se o poeziji, posebice ovako heterogenoj, radi.


Premda je zbirka koncipirana klasično, od Preludija do Odlazaka i Blood on the tracks trijade, njezin ton je, unatoč povremenom uranjanju u povijesno, dominantno suvremeni, popkulturni, nizanje i razvijanje motiva prema neočekivanom i novom. Ponudio je Žganjar stihove koji će se pamtiti, (Treba odrediti mjesto pada/kartografi su se razbježali po vrtu,/zvijezde sagorijevaju bez kompasa,/bez pitanja, bez točke/u koju se možeš vratiti/kao iskra, čovjek ili trač.) vratio nam strah od dezorijentacije u više navrata i uvjerio nas da ga žulja to što krila nikako da mu izrastu – ptice i let su česti motivi. Preispituje Žganjar i pojam Prirode kao harmonične cjeline i sukobljava je s urbanim ambijentima, ne donoseći pri tom razrješenje, nego zadržavajući i pjesmu i čitatelja u trajnoj napetosti. Nije teško reći da iznad svega veseli tako uspješan Skok preko kože.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x204
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prva zbirka poezije Filipa Žganjara Skok preko kože izvela je baš to, uspješnu inicijaciju i promaknuće autora u red imena s kojima valja računati i nadati se njihovim knjigama idućih dosta godina. Kao nekada rudari pri primanju u ceh, svojom zbirkom mladi Žganjar je preskočio kožu i uskočio u ceh pisaca. No, kada smo kod kože već, on nije jedan iz društva ultimativno lirskih pjesnika koji izvrću kožu kao rukavicu i to je to, nego češće iz te svoje kože gleda uokolo i zamjećuje, pa slaže zamjedbe u stihove i strofe. Ti stihovi i strofe su dominantno obilježeni rečeničnim, izjavnim tonom, točkom na kraju nosivih cjelina koje, pak, uglavnom nije lako prepričati, kako i valja kada se o poeziji, posebice ovako heterogenoj, radi. Premda je zbirka koncipirana klasično, od Preludija do Odlazaka i Blood on the tracks trijade, njezin ton je, unatoč povremenom uranjanju u povijesno, dominantno suvremeni, popkulturni, nizanje i razvijanje motiva prema neočekivanom i novom. Ponudio je Žganjar stihove koji će se pamtiti, (Treba odrediti mjesto pada/kartografi su se razbježali po vrtu,/zvijezde sagorijevaju bez kompasa,/bez pitanja, bez točke/u koju se možeš vratiti/kao iskra, čovjek ili trač.) vratio nam strah od dezorijentacije u više navrata i uvjerio nas da ga žulja to što krila nikako da mu izrastu – ptice i let su česti motivi. Preispituje Žganjar i pojam Prirode kao harmonične cjeline i sukobljava je s urbanim ambijentima, ne donoseći pri tom razrješenje, nego zadržavajući i pjesmu i čitatelja u trajnoj napetosti. Nije teško reći da iznad svega veseli tako uspješan Skok preko kože.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter