Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Sjeme zla - elementi sociologije terorizma

Sjeme zla - elementi sociologije terorizma

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-56047-9-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K5506

Broj strana:

255

Težina:

603 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

52,70 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Mirko Bilandžić se tematikom terorizma i nacionalne sigurnosti na profesionalno-praktičnoj i znanstveno-stručnoj razini bavi petnaestak godina. Cijelo to razdoblje analizirajući i izučavajući tematiku terorizma, pokušava pronaći jasan i sažet, svima razumljiv odgovor zašto se događa terorizam, zašto dolazi do eskalacije terora i terorizma, kao i zašto se to suvremeno zlo ne može zaustaviti.

Autor redefinira pojam nacionalne sigurnosti, suprotstavljajući se jednostranom pristupu terorizmu. Studija donosi prikaz najvećih terorističkih organizacija u svijetu danas.

Zašto Sjeme zla?. Prva asocijacija koja se javlja na spominjanje sintagme sjeme zla vjerojatno je istoimeni sjajni film Alana J. Pakule, Devils Own, u kojem su središnje uloge odigrali Brad Pitt i Harrison Ford. Sjeme zla je tragična priča o hladnokrvnom ubojici Irske republikanske armije (IRA). Sjajna je to karakterna studija i prikaz sociopsihološkog profila pripadnika IRA-e, mladića koji od prvog dana života poznaje samo nasilje. Francis McGuire (Brad Pitt) IRA-in je ubojica u bijegu. Pod zaštitom američkih simpatizera IRA-e, McGuire pronalazi skrovište u domu policajca Toma OMeare (Harrison Ford). Mladi se Irac odmah dopadne iskrenom policajcu, koji u simpatičnom gostu prepozna neke vlastite osobine iz mladosti. No ne shvaća kakvu je opasnu osobu udomio, OMeara iznenada mora spašavati živote članova svoje obitelji, ali se i boriti s nekadašnjim prijateljem, što neminovno vodi tragičnom završetku.

Iako film Sjeme zla govori o terorizmu, što je i središnja tema knjige koja je pred vama, motiv za naslov knjige nisam pronašao u istoimenom filmu. Tematikom terorizma i nacionalne sigurnosti, što na profesionalno-praktičnoj, što na znanstveno-stručnoj razini, bavim se 15-ak godina. Cijelo to razdoblje, analizirajući i izučavajući tematiku terorizma, pokušavao sam pronaći jasan i sažet, svima razumljiv odgovor zašto se događa terorizam, zašto dolazi do eskalacije terora i terorizma, postoje li opravdani razlozi nastanka terorizma, kao i zašto se to suvremeno zlo ne može zaustaviti?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Mirko Bilandžić se tematikom terorizma i nacionalne sigurnosti na profesionalno-praktičnoj i znanstveno-stručnoj razini bavi petnaestak godina. Cijelo to razdoblje analizirajući i izučavajući tematiku terorizma, pokušava pronaći jasan i sažet, svima razumljiv odgovor zašto se događa terorizam, zašto dolazi do eskalacije terora i terorizma, kao i zašto se to suvremeno zlo ne može zaustaviti. Autor redefinira pojam nacionalne sigurnosti, suprotstavljajući se jednostranom pristupu terorizmu. Studija donosi prikaz najvećih terorističkih organizacija u svijetu danas. Zašto Sjeme zla?. Prva asocijacija koja se javlja na spominjanje sintagme sjeme zla vjerojatno je istoimeni sjajni film Alana J. Pakule, Devils Own, u kojem su središnje uloge odigrali Brad Pitt i Harrison Ford. Sjeme zla je tragična priča o hladnokrvnom ubojici Irske republikanske armije (IRA). Sjajna je to karakterna studija i prikaz sociopsihološkog profila pripadnika IRA-e, mladića koji od prvog dana života poznaje samo nasilje. Francis McGuire (Brad Pitt) IRA-in je ubojica u bijegu. Pod zaštitom američkih simpatizera IRA-e, McGuire pronalazi skrovište u domu policajca Toma OMeare (Harrison Ford). Mladi se Irac odmah dopadne iskrenom policajcu, koji u simpatičnom gostu prepozna neke vlastite osobine iz mladosti. No ne shvaća kakvu je opasnu osobu udomio, OMeara iznenada mora spašavati živote članova svoje obitelji, ali se i boriti s nekadašnjim prijateljem, što neminovno vodi tragičnom završetku. Iako film Sjeme zla govori o terorizmu, što je i središnja tema knjige koja je pred vama, motiv za naslov knjige nisam pronašao u istoimenom filmu. Tematikom terorizma i nacionalne sigurnosti, što na profesionalno-praktičnoj, što na znanstveno-stručnoj razini, bavim se 15-ak godina. Cijelo to razdoblje, analizirajući i izučavajući tematiku terorizma, pokušavao sam pronaći jasan i sažet, svima razumljiv odgovor zašto se događa terorizam, zašto dolazi do eskalacije terora i terorizma, postoje li opravdani razlozi nastanka terorizma, kao i zašto se to suvremeno zlo ne može zaustaviti?

Dodatne informacije

Izdavač Synopsis
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter