Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Sjaj

Sjaj

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-80830-72-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9899

Broj strana:

207

Težina:

268 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Idi pokušava da preživi. Brlja na dosadnom poslu u kancelariji, gde rade samo belci, spava s pogrešnim muškarcima, i ne ide joj jedino što joj je ikada značilo – slikanje. Počinje da se zabavlja s Erikom, sredovečnim belcem koji živi u predgrađu sa ženom saglasnom s otvorenim brakom i usvojenom crnom ćerkom. Kao da manevrisanje promenljivim prostorom seksualne i rasne politike nije dovoljno teško za jednu mladu ženu, nemajući gde, Idi upada naglavce u Erikov dom i porodični život.

Rejven Lejlani na intiman i bolno duhovit način opisuje šta danas znači biti mlad, kako se nositi sa usamljenošću i rasizmom, istovremeno ispitujući seksualnost i traume, moć i privilegije.

Oštar, provokativan i iznenađujuće nežan, Sjaj je pobrao hvalospeve kritičara i dobitnik je prestižne nagrade Nacionalne književne kritike za debitantski roman.

  • Prevodilac: Miloš Petrik Katarina Tocinoski
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Idi pokušava da preživi. Brlja na dosadnom poslu u kancelariji, gde rade samo belci, spava s pogrešnim muškarcima, i ne ide joj jedino što joj je ikada značilo – slikanje. Počinje da se zabavlja s Erikom, sredovečnim belcem koji živi u predgrađu sa ženom saglasnom s otvorenim brakom i usvojenom crnom ćerkom. Kao da manevrisanje promenljivim prostorom seksualne i rasne politike nije dovoljno teško za jednu mladu ženu, nemajući gde, Idi upada naglavce u Erikov dom i porodični život. Rejven Lejlani na intiman i bolno duhovit način opisuje šta danas znači biti mlad, kako se nositi sa usamljenošću i rasizmom, istovremeno ispitujući seksualnost i traume, moć i privilegije. Oštar, provokativan i iznenađujuće nežan, Sjaj je pobrao hvalospeve kritičara i dobitnik je prestižne nagrade Nacionalne književne kritike za debitantski roman.

Dodatne informacije

Izdavač Booka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter