Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Sirenina stolica

Sirenina stolica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sue Monk Kidd


ISBN:

86-7436-604-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K2394

Broj strana:

288

Težina:

399 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U crkvi benediktinskog manastira na Ostrvu čaplji kraj obale Južne Karoline krije se predivna i tajanstvena stolica, rukonaslona izrezbarenih u obličju sirena i posvećena svetici koja je, kako kaže legenda, prije svog preobraćenja bila sirena.

Do trenutka kada kreće na ostrvo da se pobrine o svojoj ekscentričnoj majci, koja je izvršila naizgled neobjašnjivi čin nasilja, Džesi vodi miran život sa svojim mužem Hjuom, krećući se u najmanjem mogućem prostoru. Džesi voli Hjua, ali na ostrvu sreće brata Tomasa, fratra koji uskoro treba da položi svoj konačni zavjet. U upečatljivom okruženju, među nezaboravnim likovima ostrvljanki, prelijepim egzotičnim močvarama i ljupkim rukavcima koje nadlijeću veličanstvene bijele čaplje, Džesi se bori sa svojom žudnjom i nastojanjem da je porekne, sa slobodom koja je mami, i trajnom ljubavlju prema svom domu i braku.

Da li je moć sirenine stolice samo mit? Ili će ona ipak izmijeniti čitav Džesin život? Neočekivana spoznaja otkriće joj korijene bolne majčine prošlosti, ali iznad svega omogućiti Džesi da upozna sebe.

Malo je romana koji, poput ovog, istražuju bujne, nepoznate dubine ženske duše u kojima se krije tanka linija između duhovnosti i erotike. Odakle potiče žudnja za srodnom dušom? Da li zaljubljena žena teži svakodnevnom ili uzvišenom? Kako žena u sebi pronalazi sopstvenu pripadnost?

Sirenina stolica je živopisna priča o sirenama i svecima, o čežnjama duše i ekstazi tijela. Ona vještinom i snagom nadahnutog pisca, kakva je Sju Monk Kid, oslikava buđenje najdubljih čežnji ženskog srca.

  • Originalni naziv: The Mermaid Chair
  • Prevodilac: Aleksandra Čabraja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U crkvi benediktinskog manastira na Ostrvu čaplji kraj obale Južne Karoline krije se predivna i tajanstvena stolica, rukonaslona izrezbarenih u obličju sirena i posvećena svetici koja je, kako kaže legenda, prije svog preobraćenja bila sirena. Do trenutka kada kreće na ostrvo da se pobrine o svojoj ekscentričnoj majci, koja je izvršila naizgled neobjašnjivi čin nasilja, Džesi vodi miran život sa svojim mužem Hjuom, krećući se u najmanjem mogućem prostoru. Džesi voli Hjua, ali na ostrvu sreće brata Tomasa, fratra koji uskoro treba da položi svoj konačni zavjet. U upečatljivom okruženju, među nezaboravnim likovima ostrvljanki, prelijepim egzotičnim močvarama i ljupkim rukavcima koje nadlijeću veličanstvene bijele čaplje, Džesi se bori sa svojom žudnjom i nastojanjem da je porekne, sa slobodom koja je mami, i trajnom ljubavlju prema svom domu i braku. Da li je moć sirenine stolice samo mit? Ili će ona ipak izmijeniti čitav Džesin život? Neočekivana spoznaja otkriće joj korijene bolne majčine prošlosti, ali iznad svega omogućiti Džesi da upozna sebe. Malo je romana koji, poput ovog, istražuju bujne, nepoznate dubine ženske duše u kojima se krije tanka linija između duhovnosti i erotike. Odakle potiče žudnja za srodnom dušom? Da li zaljubljena žena teži svakodnevnom ili uzvišenom? Kako žena u sebi pronalazi sopstvenu pripadnost? Sirenina stolica je živopisna priča o sirenama i svecima, o čežnjama duše i ekstazi tijela. Ona vještinom i snagom nadahnutog pisca, kakva je Sju Monk Kid, oslikava buđenje najdubljih čežnji ženskog srca.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter