Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Signal i šum - Zašto se tolika predviđanja ne ispune - a neka ipak da

Signal i šum - Zašto se tolika predviđanja ne ispune - a neka ipak da

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nate Silver


ISBN:

9789532463897

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B7907

Broj strana:

568

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

74,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Izvorna revolucija u informacijskim tehnologijama nije nastupila s mikročipovima već s tiskarskim strojem. Izum Johannesa Gutenberga iz 1440. godine omogućio je da informacije postanu dostupne masama, a eksplozija ideja koju je proizveo imala je nenamjerne posljedice i nepredvidljive učinke...

U prvom, drugom i trećem poglavlju razmatraju se neuspjesi predviđanja vezanih za nedavnu financijsku krizu, uspjehe u bejzbolu, te svijet političkih predviđanja – u kojem su neki pristupi dobro funkcionirali dok drugi nisu. Ova tri poglavlja trebala bi nas potaknuti da razmislimo o nekim od temeljnih pitanja problema predviđanja. Kako možemo primijeniti vlastitu prosudbu na podatke – bez da pokleknemo pred vlastitim predrasudama?

Poglavlja od četvrtog do sedmog usmjerena su na dinamične sustave: ponašanje zemljine atmosfere, koja nam donosi naše vremenske prilike; kretanje njenih tektonskih ploča, što može uzrokovati potrese; kompleksnu ljudsku interakciju; te širenje zaraznih bolesti. Ove sustave istražuju neki od naših najboljih znanstvenika.

Osmo, deveto i deseto poglavlje bave se rješenjima – prvo, upoznajući nas sa sportskim kladiteljem koji koristi Bayesov teorem stručnije od mnogih ekonomista ili znanstvenika, a zatim razmatranjem dvije druge igre, šaha i pokera. Zbog toga što imaju strogo definirana pravila, sportovi i igre predstavljaju dobre laboratorije za testiranje naših vještina predviđanja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Izvorna revolucija u informacijskim tehnologijama nije nastupila s mikročipovima već s tiskarskim strojem. Izum Johannesa Gutenberga iz 1440. godine omogućio je da informacije postanu dostupne masama, a eksplozija ideja koju je proizveo imala je nenamjerne posljedice i nepredvidljive učinke... U prvom, drugom i trećem poglavlju razmatraju se neuspjesi predviđanja vezanih za nedavnu financijsku krizu, uspjehe u bejzbolu, te svijet političkih predviđanja – u kojem su neki pristupi dobro funkcionirali dok drugi nisu. Ova tri poglavlja trebala bi nas potaknuti da razmislimo o nekim od temeljnih pitanja problema predviđanja. Kako možemo primijeniti vlastitu prosudbu na podatke – bez da pokleknemo pred vlastitim predrasudama? Poglavlja od četvrtog do sedmog usmjerena su na dinamične sustave: ponašanje zemljine atmosfere, koja nam donosi naše vremenske prilike; kretanje njenih tektonskih ploča, što može uzrokovati potrese; kompleksnu ljudsku interakciju; te širenje zaraznih bolesti. Ove sustave istražuju neki od naših najboljih znanstvenika. Osmo, deveto i deseto poglavlje bave se rješenjima – prvo, upoznajući nas sa sportskim kladiteljem koji koristi Bayesov teorem stručnije od mnogih ekonomista ili znanstvenika, a zatim razmatranjem dvije druge igre, šaha i pokera. Zbog toga što imaju strogo definirana pravila, sportovi i igre predstavljaju dobre laboratorije za testiranje naših vještina predviđanja.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter