Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Šetnja po suncu

Šetnja po suncu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-505-2236-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K8033

Broj strana:

406

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Korban Adison Šetnja po Suncu Roman Šetnja po Suncu vodi čitaoce na otrežnjujuće putovanje kroz mumbajsko podzemlje, kroz košmar dve napuštene djevojčice uvučene u mrežu međunarodne trgovine ljudima. Kad cunami protutnji kroz njihov priobalni indijski grad, sedamnaestogodišnja Ahalija Gaj i njena petnaestogodišnja sestra Sita ostaju bez roditelja i bez doma.

Gotovo svi koje su poznavali preko noći su zbrisani s lica zemlje i iz njihovog života, a djevojčice su smještene u samostan da se školuju. Nedugo zatim, prodaju ih vlasniku javne kuće u Mumbaju. Za Ahaliju i Situ počinje silazak u pakleno grotlo trgovine ljudima. Na drugom kraju svijeta, u Vašingtonu, tužilac Tomas Klark suočava se sa ličnom i profesionalnom krizom i u želji da suzbije trgovinu ljudima, odlučuje da se bavi dobrotvornim radom u Indiji.

Njegova savjest se budi, suočena s potresnim posljedicama trgovine ljudima i s korumpiranim pravosudnim sistemom koji tolerišu taj zločin. Kad je saznao za Ahalijinu i Sitinu sudbinu, Klark pokreće misiju spasavanja djevojčica, pripremajući ujedno teren za pad mežunarodne mreže okrutnih zločinaca.

  • Originalni naziv: A Walk Across the Sun...
  • Prevodilac: Marijana Milovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Korban Adison Šetnja po Suncu Roman Šetnja po Suncu vodi čitaoce na otrežnjujuće putovanje kroz mumbajsko podzemlje, kroz košmar dve napuštene djevojčice uvučene u mrežu međunarodne trgovine ljudima. Kad cunami protutnji kroz njihov priobalni indijski grad, sedamnaestogodišnja Ahalija Gaj i njena petnaestogodišnja sestra Sita ostaju bez roditelja i bez doma. Gotovo svi koje su poznavali preko noći su zbrisani s lica zemlje i iz njihovog života, a djevojčice su smještene u samostan da se školuju. Nedugo zatim, prodaju ih vlasniku javne kuće u Mumbaju. Za Ahaliju i Situ počinje silazak u pakleno grotlo trgovine ljudima. Na drugom kraju svijeta, u Vašingtonu, tužilac Tomas Klark suočava se sa ličnom i profesionalnom krizom i u želji da suzbije trgovinu ljudima, odlučuje da se bavi dobrotvornim radom u Indiji. Njegova savjest se budi, suočena s potresnim posljedicama trgovine ljudima i s korumpiranim pravosudnim sistemom koji tolerišu taj zločin. Kad je saznao za Ahalijinu i Sitinu sudbinu, Klark pokreće misiju spasavanja djevojčica, pripremajući ujedno teren za pad mežunarodne mreže okrutnih zločinaca.

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter