Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Sestra San Sulpiso

Sestra San Sulpiso

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-81567-65-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K9566

Broj strana:

347

Težina:

449 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Podatak da je u XX vijeku Sestra San Sulpisio ekranizovana četiri puta, da je doživjela mnoga izdanja u Španiji i da je prevedena na sedamnaest evropskih jezika, dovoljno govori o neodoljivoj privlačnosti ovog romana čija je radnja jednostavna taman toliko da privuče pažnju šireg kruga čitalaca.

Seferino Sanhurho, mladi ljekar i pesnik iz Galicije, upoznaje u banji u Marmolehu sipmatičnu monahinju iz Sevilje, sestru San Sulpisio i zaljubljuje se u nju. Zbližava se sa nastojnicom samostana, majkom Florentinom i od nje saznaje da se sestra nije trajno zavjetovala, što ga ohrabruje da joj se nenametljivo udvara.

Ubrzo su, međutim, one prinuđene da se vrate u svoj samostan u Sevilji. Seferino odlučuje da krene za njima, odlučan da osvoji neobičnu monahinju i privoli njenu majku, donja Tulu, da dozvoli svojoj kćeri da najprije napusti samostan, potom i blagoslovi njihov brak. Na tom putu steći će nova prijateljstva i zavoljeti svoju novu domovinu, Sevilju. U romantičarskom duhu, dvoje mladih savladaće sve prepreke i roman se, sa čitavom galerijom odlično oslikanih sporednih ličnosti, završava brakom.

  • Originalni naziv: La hermana San Sulpicio...
  • Prevodilac: Snežana Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Podatak da je u XX vijeku Sestra San Sulpisio ekranizovana četiri puta, da je doživjela mnoga izdanja u Španiji i da je prevedena na sedamnaest evropskih jezika, dovoljno govori o neodoljivoj privlačnosti ovog romana čija je radnja jednostavna taman toliko da privuče pažnju šireg kruga čitalaca. Seferino Sanhurho, mladi ljekar i pesnik iz Galicije, upoznaje u banji u Marmolehu sipmatičnu monahinju iz Sevilje, sestru San Sulpisio i zaljubljuje se u nju. Zbližava se sa nastojnicom samostana, majkom Florentinom i od nje saznaje da se sestra nije trajno zavjetovala, što ga ohrabruje da joj se nenametljivo udvara. Ubrzo su, međutim, one prinuđene da se vrate u svoj samostan u Sevilji. Seferino odlučuje da krene za njima, odlučan da osvoji neobičnu monahinju i privoli njenu majku, donja Tulu, da dozvoli svojoj kćeri da najprije napusti samostan, potom i blagoslovi njihov brak. Na tom putu steći će nova prijateljstva i zavoljeti svoju novu domovinu, Sevilju. U romantičarskom duhu, dvoje mladih savladaće sve prepreke i roman se, sa čitavom galerijom odlično oslikanih sporednih ličnosti, završava brakom.

Dodatne informacije

Izdavač Tanesi
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter