Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Savezničke oklopne postrojbe na Jugoistoku Europe u II svjetskom ratu

Savezničke oklopne postrojbe na Jugoistoku Europe u II svjetskom ratu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789537892616

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M9620

Broj strana:

357

Težina:

1900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

106,40 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Poslije uspjeha knjige o osovinskom oklopu koja je u prestižnoj nakladi Hrvatske povijesti izdavača Despot Infinitusa izišla u javnost 2015. godine, autori su na temelju vlastitoga višego­dišnjeg istraživanja, ali i šire osnove radova na­vedenih kolega pristupili izradi druge monogra­fije koja govori o uporabi savezničkih oklopnih jedinica na istom području: bivše Jugoslavije ili Jugoistoka Europe. Bojište Jugoistoka Europe omeđili smo prostorom bivše socijalističke Ju­goslavije jer su i zaraćene strane cijeli taj prostor tijekom rata u znatnoj mjeri promatrale kao je­dinstven. Aneksije, okupacije pojedinih dijelova teritorija Kraljevine Jugoslavije ili stvaranje no­vih država, nisu remetili logiku upotrebe vojne tehnike. Po tipu bojišta, strateškoj važnosti i na­činu vojnih sučeljavanja, jugoslavensko je boji­šte bilo sekundarno, ali ga tipologija naoružanja i način upotrebe čine neobično zanimljivim.

Osnovni motiv bilo je zanimanje za vojnu teh­niku i sam Drugi svjetski rat, ali i više od toga: izazov prikupljanja cijele lepeze različitih poda­taka s cijeloga bivšega jugoslavenskog prostora u jedinstvenu priču. U toj priči koju nudimo či­tatelju zastupljena je cjelina bojišta i savezničke oklopne tehnike na njemu s obiljem detalja. U poznate povijesne epizode ugradili smo rezul­tate naših istraživanja, u težnji da ponudimo čit­ljivu i dopadljivu cjelinu s mnogo novootvore­nih pravaca za posebna istraživanja. Uložili smo trud da sve savezničke vojske opišemo na ujed­načen način i bez ideoloških komentara. Ova monografija kronološki se uklapa u prethodnu monografiju o osovinskim oklopnim jedinicama u istom razdoblju, koju su napisali isti autori, i obje knjige čine jednu cjelinu.

Fotografije u ovoj knjizi prikupljane su dugo i na raznim stranama bivšega jugoslavenskog pro­stora; često uz znatne istraživačke ili financijske napore. U ovoj knjizi objavljen fotografski ma­terijal samo je dio iz opsežne građe nejednake tehničke kvalitete koju smo prikupili. Svjesni vri­jednosti fotografija kao povijesnog dokumenta, pokušali smo napraviti reprezentativan izbor, ali i pokazati novitete, što je u biti i želja čitatelja.

  • Originalni naziv: THE ALLIED ARMOURED UNITS...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 230x280
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Poslije uspjeha knjige o osovinskom oklopu koja je u prestižnoj nakladi Hrvatske povijesti izdavača Despot Infinitusa izišla u javnost 2015. godine, autori su na temelju vlastitoga višego­dišnjeg istraživanja, ali i šire osnove radova na­vedenih kolega pristupili izradi druge monogra­fije koja govori o uporabi savezničkih oklopnih jedinica na istom području: bivše Jugoslavije ili Jugoistoka Europe. Bojište Jugoistoka Europe omeđili smo prostorom bivše socijalističke Ju­goslavije jer su i zaraćene strane cijeli taj prostor tijekom rata u znatnoj mjeri promatrale kao je­dinstven. Aneksije, okupacije pojedinih dijelova teritorija Kraljevine Jugoslavije ili stvaranje no­vih država, nisu remetili logiku upotrebe vojne tehnike. Po tipu bojišta, strateškoj važnosti i na­činu vojnih sučeljavanja, jugoslavensko je boji­šte bilo sekundarno, ali ga tipologija naoružanja i način upotrebe čine neobično zanimljivim. Osnovni motiv bilo je zanimanje za vojnu teh­niku i sam Drugi svjetski rat, ali i više od toga: izazov prikupljanja cijele lepeze različitih poda­taka s cijeloga bivšega jugoslavenskog prostora u jedinstvenu priču. U toj priči koju nudimo či­tatelju zastupljena je cjelina bojišta i savezničke oklopne tehnike na njemu s obiljem detalja. U poznate povijesne epizode ugradili smo rezul­tate naših istraživanja, u težnji da ponudimo čit­ljivu i dopadljivu cjelinu s mnogo novootvore­nih pravaca za posebna istraživanja. Uložili smo trud da sve savezničke vojske opišemo na ujed­načen način i bez ideoloških komentara. Ova monografija kronološki se uklapa u prethodnu monografiju o osovinskim oklopnim jedinicama u istom razdoblju, koju su napisali isti autori, i obje knjige čine jednu cjelinu. Fotografije u ovoj knjizi prikupljane su dugo i na raznim stranama bivšega jugoslavenskog pro­stora; često uz znatne istraživačke ili financijske napore. U ovoj knjizi objavljen fotografski ma­terijal samo je dio iz opsežne građe nejednake tehničke kvalitete koju smo prikupili. Svjesni vri­jednosti fotografija kao povijesnog dokumenta, pokušali smo napraviti reprezentativan izbor, ali i pokazati novitete, što je u biti i želja čitatelja.

Dodatne informacije

Izdavač Despot Infinitus
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter