Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.973

Facebook slicica

Katalog

Šapat ženske suze

Šapat ženske suze

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sara Sabri


ISBN:

9789958035135

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M8432

Broj strana:

124

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Među ove dvije malene korice probrala sam pedeset od duplo više za 13 godina napisanih mojih pjesničkih, ja bih rekla, pražnjenja. Krenula sam unazad, od 2013., od onog što mi je taze na srcu. Čitalac će u njoj vidjeti nekoliko stilova, nekoliko pjesnikinja...

No, sve su to moja životna raspoloženja, sudbina utkana u pjesme, moje sazrijevanje od vesele i vjerom nadahnute medresantice kojoj su sve brige na svijetu stajale u školskoj torbi, do žene koja je tumarala mladošću, puzala kroz život bez sina Faruka, odlomila od sebe pupoljak – svoju kćerkicu Elhanu, presadila se u novu čaršiju, novu saksiju i, svehlih listova, pod suncem jake vjere i podrške voljenih, izbacila nove izdanke i pupoljke. Živim za to da jednog dana čvrsto zagrlim sve moje pupoljke. Do tad ću piskarati, jer insan u sreći zaboravi na sve, a kamo li na pisanje, a kažu da najbolje pjesme nastaju upravo u bolu. Čitajte me do moje sreće, ako nemate pametnija posla. Ispavljajte me, zalijevajte. Samo mi ne lomite grane i ne berite pupoljke dok vam budem šaputala suzama.

U mojim pjesmama su i dva merhuma – moj otac Mirzat, snaga i glavni stub moje ličnosti kog sam tragično prerano izgubila, i Nijaza, prva supruga mog muža, koja je također prerano odletjela Berzahu. Sjetite ih se, Bog vam dobro dao, jednom Fatihom.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2017
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Među ove dvije malene korice probrala sam pedeset od duplo više za 13 godina napisanih mojih pjesničkih, ja bih rekla, pražnjenja. Krenula sam unazad, od 2013., od onog što mi je taze na srcu. Čitalac će u njoj vidjeti nekoliko stilova, nekoliko pjesnikinja... No, sve su to moja životna raspoloženja, sudbina utkana u pjesme, moje sazrijevanje od vesele i vjerom nadahnute medresantice kojoj su sve brige na svijetu stajale u školskoj torbi, do žene koja je tumarala mladošću, puzala kroz život bez sina Faruka, odlomila od sebe pupoljak – svoju kćerkicu Elhanu, presadila se u novu čaršiju, novu saksiju i, svehlih listova, pod suncem jake vjere i podrške voljenih, izbacila nove izdanke i pupoljke. Živim za to da jednog dana čvrsto zagrlim sve moje pupoljke. Do tad ću piskarati, jer insan u sreći zaboravi na sve, a kamo li na pisanje, a kažu da najbolje pjesme nastaju upravo u bolu. Čitajte me do moje sreće, ako nemate pametnija posla. Ispavljajte me, zalijevajte. Samo mi ne lomite grane i ne berite pupoljke dok vam budem šaputala suzama. U mojim pjesmama su i dva merhuma – moj otac Mirzat, snaga i glavni stub moje ličnosti kog sam tragično prerano izgubila, i Nijaza, prva supruga mog muža, koja je također prerano odletjela Berzahu. Sjetite ih se, Bog vam dobro dao, jednom Fatihom.

Dodatne informacije

Izdavač Sara Sabri
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter