Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Šangajska lepotica

Šangajska lepotica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Danjan Čen


ISBN:

978-86-521-2996-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M8938

Broj strana:

388

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Potresna istinita priča o borbi za pravo na ljubav u surovoj stvarnosti Kulturne revolucije u Kini – o borbi koja je unapred bila izgubljena.

Danjan Čen je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih savremenih kineskih književnica. Dok piše o svojim junakinjama, ona pripoveda o Šangaju, jednom od najdinamičnijih gradova savremene Kine. Zbog posvećenosti ovom gradu mnogi Danjan Čen smatraju predstavnicom Šangaja.

Prelepa glumica Jindžu Šangguan stigla je u Šangaj sa izbeglicama u vreme Drugog svetskog rata i uspela da stvori zavidnu karijeru filmske zvezde. Tu, u gradu koji joj daje šansu, 1944. rađa ćerku Jaojao i odgaja je u raskoši. Devojčica je po svemu posebna od ranog detinjstva, dobija najbolje obrazovanje, a majka od nje želi da stvori pijanistkinju. Kada je Kinu 1966. zadesila Kulturna revolucija, Jindžu Šangguan pokušava da se uklopi u nove uslove, uspeva da sebi stvori novu karijeru u filmovima potpuno drugačijeg stila, a u jednom trenutku postaje i tajna ljubavnica komunističkog vođe Mao Cedunga. Ali, delom zbog ljubomore Maove supruge, a i zbog toga što nikako ne može da se prilagodi novom načinu života kineskog društva, Jindžu Šangguan, u očajanju, izvršava samoubistvo.

Njena već odrasla ćerka Jaojao čini sve da postane deo novog društva, učestvuje u svim akcijama mladih komunista, javno kritikuje svoju prošlost, pa i sopstvenu majku. Ljubav prema mladiću koga je upoznala dok je bila na Konzervatorijumu stvara od nje žrtvu ostrašćenih mladih komunista, koji je proganjaju na svakom koraku. Jaojao priznaje sve grehe, i svoje i svoje porodice, ali ne želi da se odrekne ljubavi...

  • Originalni naziv: Shаnghаi Beаuty
  • Prevodilac: Dragan Milenković, Vesna Ristić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Potresna istinita priča o borbi za pravo na ljubav u surovoj stvarnosti Kulturne revolucije u Kini – o borbi koja je unapred bila izgubljena. Danjan Čen je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih savremenih kineskih književnica. Dok piše o svojim junakinjama, ona pripoveda o Šangaju, jednom od najdinamičnijih gradova savremene Kine. Zbog posvećenosti ovom gradu mnogi Danjan Čen smatraju predstavnicom Šangaja. Prelepa glumica Jindžu Šangguan stigla je u Šangaj sa izbeglicama u vreme Drugog svetskog rata i uspela da stvori zavidnu karijeru filmske zvezde. Tu, u gradu koji joj daje šansu, 1944. rađa ćerku Jaojao i odgaja je u raskoši. Devojčica je po svemu posebna od ranog detinjstva, dobija najbolje obrazovanje, a majka od nje želi da stvori pijanistkinju. Kada je Kinu 1966. zadesila Kulturna revolucija, Jindžu Šangguan pokušava da se uklopi u nove uslove, uspeva da sebi stvori novu karijeru u filmovima potpuno drugačijeg stila, a u jednom trenutku postaje i tajna ljubavnica komunističkog vođe Mao Cedunga. Ali, delom zbog ljubomore Maove supruge, a i zbog toga što nikako ne može da se prilagodi novom načinu života kineskog društva, Jindžu Šangguan, u očajanju, izvršava samoubistvo. Njena već odrasla ćerka Jaojao čini sve da postane deo novog društva, učestvuje u svim akcijama mladih komunista, javno kritikuje svoju prošlost, pa i sopstvenu majku. Ljubav prema mladiću koga je upoznala dok je bila na Konzervatorijumu stvara od nje žrtvu ostrašćenih mladih komunista, koji je proganjaju na svakom koraku. Jaojao priznaje sve grehe, i svoje i svoje porodice, ali ne želi da se odrekne ljubavi...

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter