Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

San i tumačenje snova

San i tumačenje snova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86653-10-9-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7179

Broj strana:

423

Težina:

510 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

43,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Tumačenje snova predstavlja osnovni element svakog vida dubinsko-psihološkog proučavanja ljudske psihe. Svi istraživači, bez obzira na to kojoj školi pripadaju, uključili su ono što se izražava u snovima u svoja psihološka i terapeutska razmatranja: jer nigdje drugde duša ne daje jasnije obavještenje o nesvjesnom nego u snu. K. G. Jung video je san kao simboličnu formu izražavanja spontanog samoprikazivanja nesvjesnog u njegovoj aktuelnoj situaciji. Za tumačenje jezika slika u snovima on je postavio vrlo široki kontekst time što je uključio i nadindividualni meterijal kulture – bajke, mitove, religiju, umjetnost, književnost.

Ova knjiga donosi priloge o snu i tumačenju snova iz raznih perioda stvaralaštva K. G. Junga, koji pokazuju bitna stanovišta njegovog shvatanja: pored prezentovanja jedne opšte psihologije sna i rada “O suštini snova”, knjiga donosi i izlaganja o jeziku simbola snova za praktičnu primjenu u analizi snova, kao i rad “Simboli u snovima individuacionog procesa” koji je opremljen bogatim materijalom u slikama (93 ilustracije) i u kome Jung predočava niz mogućnosti arhetipskog pristupa tumačenju.

  • Originalni naziv: Traum und Traumdeutung...
  • Prevodilac: Lorenc Jung
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Tumačenje snova predstavlja osnovni element svakog vida dubinsko-psihološkog proučavanja ljudske psihe. Svi istraživači, bez obzira na to kojoj školi pripadaju, uključili su ono što se izražava u snovima u svoja psihološka i terapeutska razmatranja: jer nigdje drugde duša ne daje jasnije obavještenje o nesvjesnom nego u snu. K. G. Jung video je san kao simboličnu formu izražavanja spontanog samoprikazivanja nesvjesnog u njegovoj aktuelnoj situaciji. Za tumačenje jezika slika u snovima on je postavio vrlo široki kontekst time što je uključio i nadindividualni meterijal kulture – bajke, mitove, religiju, umjetnost, književnost. Ova knjiga donosi priloge o snu i tumačenju snova iz raznih perioda stvaralaštva K. G. Junga, koji pokazuju bitna stanovišta njegovog shvatanja: pored prezentovanja jedne opšte psihologije sna i rada “O suštini snova”, knjiga donosi i izlaganja o jeziku simbola snova za praktičnu primjenu u analizi snova, kao i rad “Simboli u snovima individuacionog procesa” koji je opremljen bogatim materijalom u slikama (93 ilustracije) i u kome Jung predočava niz mogućnosti arhetipskog pristupa tumačenju.

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter