Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Šamar

Šamar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Abbas Khider


ISBN:

978-9958-30-352-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M6366

Broj strana:

101

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Iračanin Karim Mensy, koji je izgubio status azilanta te trenutno u Njemačkoj boravi ilegalno, upada u ured gospođe Schulz u Službi za strance u fiktivnom bavarskom gradiću Niederhofenu, vezuje je za stolicu i tako je prisiljava da sasluša njegovu životnu priču. Priču o propalom i korumpiranom iračkom društvu u poznoj fazi Saddamove vladavine, o Karimovom bijegu iz domovine preko Turske, o krijumčarima, saslušavanju u njemačkoj policiji, borbi za priznavanje statusa azilanta, o tužnim i smiješnim sudbinama migranata, o surovoj stvarnosti u kojoj su zarobljeni, i nastojanjima da pobjegnu iz nje.

Khiderov roman ujedno je i socijalna studija i ljubavna priča, ali prije svega roman koji sudbinu savremenih migranata prikazuje kao našu vlastitu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Iračanin Karim Mensy, koji je izgubio status azilanta te trenutno u Njemačkoj boravi ilegalno, upada u ured gospođe Schulz u Službi za strance u fiktivnom bavarskom gradiću Niederhofenu, vezuje je za stolicu i tako je prisiljava da sasluša njegovu životnu priču. Priču o propalom i korumpiranom iračkom društvu u poznoj fazi Saddamove vladavine, o Karimovom bijegu iz domovine preko Turske, o krijumčarima, saslušavanju u njemačkoj policiji, borbi za priznavanje statusa azilanta, o tužnim i smiješnim sudbinama migranata, o surovoj stvarnosti u kojoj su zarobljeni, i nastojanjima da pobjegnu iz nje. Khiderov roman ujedno je i socijalna studija i ljubavna priča, ali prije svega roman koji sudbinu savremenih migranata prikazuje kao našu vlastitu.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter