Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

32.983

Facebook slicica

Katalog

Sahih El-Buhari: El-Buharijeva zbirka hadisa

Sahih El-Buhari: El-Buharijeva zbirka hadisa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

M8086

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

M8086

Broj strana:

5000

Težina:

8100 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

330,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Djelo ,El-Džamiu-s-Sahihu (Zbirka vjerodostojnih hadisa), poznata kao Buharija, Ebu Abdullaha Muhammeda b. Ismaila. b. Ibrahima b. Mugire b. Berdizbeha el-Džufija (u. 256. h. - 870. po Isa, a.s.) .

Buharijev Sahih je prva zbirka sastavljena isključivo od vjerodostojnih hadisa. Buharija nije nijedan hadis zapisao u ovo djelo dok ga ne bi temeljito izučio, konsultovao sve poznate učenjake svoga vremena, a potom se okupao i klanjao dva rekata.

El-Buharijev Sahih je najvažnija hadiska zbirka, sastavljena od najvjerodostojnijih hadisa koji postoje.
Učenjaci su rekli: Najpouzdanija knjiga pod svodom nebeskim, nakon Časnog Kur ana, je El-Buharijev Sahih
El-Buhari je u Sahihu slijedio najstrožije principe prenošenja hadisa i zabilježio samo one predaje koje su od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, prenijeli najpouzdaniji prenosioci.
Prema onome što u sebi sadrži, El-Buharijev Sahih nije samo zbirka hadisa u klasičnom smislu te riječi. Ona je i šerijatsko djelo i komentar na hadise koji su u njemu sadržani.

Kompletna zbirka je raspoređena u 7 tomova, na oko 5000 strana B5 formata tvrdog uveza od platna, sa zlatotiskom u dvije boje.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Djelo ,El-Džamiu-s-Sahihu (Zbirka vjerodostojnih hadisa), poznata kao Buharija, Ebu Abdullaha Muhammeda b. Ismaila. b. Ibrahima b. Mugire b. Berdizbeha el-Džufija (u. 256. h. - 870. po Isa, a.s.) . Buharijev Sahih je prva zbirka sastavljena isključivo od vjerodostojnih hadisa. Buharija nije nijedan hadis zapisao u ovo djelo dok ga ne bi temeljito izučio, konsultovao sve poznate učenjake svoga vremena, a potom se okupao i klanjao dva rekata. El-Buharijev Sahih je najvažnija hadiska zbirka, sastavljena od najvjerodostojnijih hadisa koji postoje. Učenjaci su rekli: Najpouzdanija knjiga pod svodom nebeskim, nakon Časnog Kur ana, je El-Buharijev Sahih El-Buhari je u Sahihu slijedio najstrožije principe prenošenja hadisa i zabilježio samo one predaje koje su od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, prenijeli najpouzdaniji prenosioci. Prema onome što u sebi sadrži, El-Buharijev Sahih nije samo zbirka hadisa u klasičnom smislu te riječi. Ona je i šerijatsko djelo i komentar na hadise koji su u njemu sadržani. Kompletna zbirka je raspoređena u 7 tomova, na oko 5000 strana B5 formata tvrdog uveza od platna, sa zlatotiskom u dvije boje.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kelimeh
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter