Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Saher

Saher

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Rodika Denert


ISBN:

978-86-521-2807-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M8475

Broj strana:

333

Težina:

470 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Priča o jednom zavođenju.

Ljubav i Smrt bore se za prevlast nad ljudima u Hotelu Saher.

Noć 28. novembra 1892. sudbonosna je za goste i osoblje čuvenog bečkog hotela. Vlasnik i osnivač Eduard Saher umire, a njegova žena Ana želi da preuzme upravljanje hotelom. Odlučno i protivno svim društvenim preprekama i predrasudama tog doba, mlada udovica zauzima mesto rezervisano za muškarca: „Ja sam gospodar kuće!“ Iste noći dva para susreću se u predvorju hotela: princ i princeza Fon Traunštajn iz Donje Austrije i Marta i Maksimilijan Aderhol, koji su iz Berlina doputovali u Beč na medeni mesec. Prvi susret je kratak, ali će iz njega izniknuti dugogodišnja veza. Te noći desiće se otmica jedanaestogodišnje Marije Štadler i ubistvo njenog podvodača, što će zaokupiti pažnju javnosti i uzburkati duhove.

Dok ekscentrična Ana Saher, koja puši cigare okružena čoporom bul-terijera, gradi legendu o hotelu, emocionalna drama između Fon Traunštajnovih i Aderholovih preti da izmakne kontroli. Ali u kakvoj su vezi nestala devojčica, ova dva para upletena u bračni četvorougao i hotel koji je simbol sjaja i luksuza staroga Beča?

  • Originalni naziv: Das Sacher
  • Prevodilac: Nikola Jordanov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priča o jednom zavođenju. Ljubav i Smrt bore se za prevlast nad ljudima u Hotelu Saher. Noć 28. novembra 1892. sudbonosna je za goste i osoblje čuvenog bečkog hotela. Vlasnik i osnivač Eduard Saher umire, a njegova žena Ana želi da preuzme upravljanje hotelom. Odlučno i protivno svim društvenim preprekama i predrasudama tog doba, mlada udovica zauzima mesto rezervisano za muškarca: „Ja sam gospodar kuće!“ Iste noći dva para susreću se u predvorju hotela: princ i princeza Fon Traunštajn iz Donje Austrije i Marta i Maksimilijan Aderhol, koji su iz Berlina doputovali u Beč na medeni mesec. Prvi susret je kratak, ali će iz njega izniknuti dugogodišnja veza. Te noći desiće se otmica jedanaestogodišnje Marije Štadler i ubistvo njenog podvodača, što će zaokupiti pažnju javnosti i uzburkati duhove. Dok ekscentrična Ana Saher, koja puši cigare okružena čoporom bul-terijera, gradi legendu o hotelu, emocionalna drama između Fon Traunštajnovih i Aderholovih preti da izmakne kontroli. Ali u kakvoj su vezi nestala devojčica, ova dva para upletena u bračni četvorougao i hotel koji je simbol sjaja i luksuza staroga Beča?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter