Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

S one bande moje gore

S one bande moje gore

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4593-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1503

Broj strana:

400

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Prvi deo trilogije Brda od pelina.

S one bande moje gore je pronicljiva, nadasve iskrena i realna priča o ženi čija sudbina je čvrsto određena krševitim, jalovim prostorom, u kome je svako vreme nevreme. Ovo je priča o ženama koje nemaju pravo na izbor, poput muškaraca pored kojih stasavaju i koje nesebično grade do njihove pozicije stamenih junaka, dobrih domaćina, pouzdanih sinova… Međutim, ovo nikako nije priča o njihovoj pokornosti u kojoj se gubi njihovo biće. One su darivane snagom da sve što im donese sudbina, iznesu do kraja. Da li je to po pravdi ili nepravdi, pokazaće vreme.

Ujedno, ova knjiga otkriva jedan specifičan, skoro zaboravljen svet, tradiciju, običajna prava koja se neretko kose sa slovom zakona i koja, ipak, nadvladavaju, snagom osećaja da se pripada tom prostoru. U takvom mikrokosmosu žena je poput karijatide, stub… Nem, postojan i dovoljno snažan da izdrži breme, i svoje i onih koji su imali prava da se izmaknu. To pravo njoj nije bilo dato.

  • Edicija: Brda od pelina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvi deo trilogije Brda od pelina. S one bande moje gore je pronicljiva, nadasve iskrena i realna priča o ženi čija sudbina je čvrsto određena krševitim, jalovim prostorom, u kome je svako vreme nevreme. Ovo je priča o ženama koje nemaju pravo na izbor, poput muškaraca pored kojih stasavaju i koje nesebično grade do njihove pozicije stamenih junaka, dobrih domaćina, pouzdanih sinova… Međutim, ovo nikako nije priča o njihovoj pokornosti u kojoj se gubi njihovo biće. One su darivane snagom da sve što im donese sudbina, iznesu do kraja. Da li je to po pravdi ili nepravdi, pokazaće vreme. Ujedno, ova knjiga otkriva jedan specifičan, skoro zaboravljen svet, tradiciju, običajna prava koja se neretko kose sa slovom zakona i koja, ipak, nadvladavaju, snagom osećaja da se pripada tom prostoru. U takvom mikrokosmosu žena je poput karijatide, stub… Nem, postojan i dovoljno snažan da izdrži breme, i svoje i onih koji su imali prava da se izmaknu. To pravo njoj nije bilo dato.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter