Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ruže

Ruže

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Lila Mičam


ISBN:

9788652106851

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4875

Broj strana:

605

Težina:

756 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U najboljoj tradiciji romana poput Ptice umiru pjevajući, stiže nam panoramska saga o snovima, moći, borbi i zabranjenim strastima u Istočnom Teksasu.

Meri se nikad, ama baš nikad ne bi odrekla plantaže. To bi značilo da izda oca i njegovog oca, i sve Tolivere prije njih koji su otimali zemlju od šume, znojili se i mučili, žrtvovali i umirali za hiljade jutara koje su doživjeli da im uzvrate za mukotrpan rad. Nikad neće žrtvovati Somerset muškom ponosu! No... Voli Persija. On je trn u njenoj slabini koji ne može da iščupa koliko god se trudila.

Obuhvatajući čitav dvadeseti vijek, roman Ruže je priča o moćnim osnivačkim porodicama Haubatkera u Teksasu i tome kako se njihove istorije prepliću tokom tri generacije.

Meri Toliver, vlasnica plantaže pamuka i Persi Vorik, magnat drvne industrije zaljubljeni su jedno u drugo, ali zbog svoje tvrdoglavosti i Merine posvećenosti porodičnoj zemlji, čine grešku i ne vjenčavaju se. Sad moraju da se suoče s neiskrenošću, tajnama i tragedijama koje se događaju oko njih i bezmernim gubitkom onog što je moglo biti - ne samo za njih, već i za njihove porodice.

Vješto i pribrano slikajući veliko platno, nalik teksaskoj varijanti romana Prohujalo s vihorom, Lila Mičam ispisuje ep o sudbinama Toliverovih i Vorvikovih. Ruže su dirljiva ljubavna priča o borbi i žrtvovanju, natopljena nostalgijom za vremenom kad su čast i lijepi maniri bili pravilo. Ovaj roman predodređen je da se čuva i čita iznova.

Čitaoci koji vole starinske sage uživaće u ovom razgranatom romanu o strasti i osveti. Toplo preporučujemo.
Library Journal

  • Originalni naziv: Roses
  • Prevodilac: Milica Cvetković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U najboljoj tradiciji romana poput Ptice umiru pjevajući, stiže nam panoramska saga o snovima, moći, borbi i zabranjenim strastima u Istočnom Teksasu. Meri se nikad, ama baš nikad ne bi odrekla plantaže. To bi značilo da izda oca i njegovog oca, i sve Tolivere prije njih koji su otimali zemlju od šume, znojili se i mučili, žrtvovali i umirali za hiljade jutara koje su doživjeli da im uzvrate za mukotrpan rad. Nikad neće žrtvovati Somerset muškom ponosu! No... Voli Persija. On je trn u njenoj slabini koji ne može da iščupa koliko god se trudila. Obuhvatajući čitav dvadeseti vijek, roman Ruže je priča o moćnim osnivačkim porodicama Haubatkera u Teksasu i tome kako se njihove istorije prepliću tokom tri generacije. Meri Toliver, vlasnica plantaže pamuka i Persi Vorik, magnat drvne industrije zaljubljeni su jedno u drugo, ali zbog svoje tvrdoglavosti i Merine posvećenosti porodičnoj zemlji, čine grešku i ne vjenčavaju se. Sad moraju da se suoče s neiskrenošću, tajnama i tragedijama koje se događaju oko njih i bezmernim gubitkom onog što je moglo biti - ne samo za njih, već i za njihove porodice. Vješto i pribrano slikajući veliko platno, nalik teksaskoj varijanti romana Prohujalo s vihorom, Lila Mičam ispisuje ep o sudbinama Toliverovih i Vorvikovih. Ruže su dirljiva ljubavna priča o borbi i žrtvovanju, natopljena nostalgijom za vremenom kad su čast i lijepi maniri bili pravilo. Ovaj roman predodređen je da se čuva i čita iznova. Čitaoci koji vole starinske sage uživaće u ovom razgranatom romanu o strasti i osveti. Toplo preporučujemo. Library Journal

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter