Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Ruža

Ruža

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

3-933263-76-X

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0862

Broj strana:

105

Težina:

236 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je roman o prvoj ljubavi. Priča o djevojčici Minji i jednoj ruži, koju neko svako veče donosi i ostavlja na Minjinoj prozorskoj dasci. Oko te ruže plete se čitava čarolija puna uzbuđenja i divnih nada, ali i neočekivanih obrta.
Najbolji je onaj koji otkriva ko zapravo donosi te ruže. I umjesto da se Minja i Tahir najzad sastave u svojoj čudnoj ljubavi, oni se rastaju čak i ne pozdravivši se i mi više ne znamo hoće li od te ljubavi biti išta ili možda nikad više neće. (Ivica Vanja Rorić)

Rat koji je osakatio djetinjstvo i dječaštvo Bosanca i Bosanke, mnoge mlade ljude odvojio je od svijeta knjige, ali je mnoge i naveo da zarone u taj svijet, da u njemu traže odgonetku za pitanja što im postavlja zivot. Roman Ruža je jedan od onih koji će ponuditi druženje sa samim sobom. U njemu su likovi kakve je čitalac sretao prije nego je uzeo knjigu u ruke.
Nura Bazdulj-Hubijar umije slijediti način mišljenja mladog čovjeka, ona se ne postavlja iznad njega, već se sa svojim čitaocima gleda oči u oči i priča im priču o njima samima. Priču kakvu bi i oni sami napisali kada bi se odredili da pišu ono što misle, kako se osjećaju, kako se ponašaju.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2000
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x195
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je roman o prvoj ljubavi. Priča o djevojčici Minji i jednoj ruži, koju neko svako veče donosi i ostavlja na Minjinoj prozorskoj dasci. Oko te ruže plete se čitava čarolija puna uzbuđenja i divnih nada, ali i neočekivanih obrta. Najbolji je onaj koji otkriva ko zapravo donosi te ruže. I umjesto da se Minja i Tahir najzad sastave u svojoj čudnoj ljubavi, oni se rastaju čak i ne pozdravivši se i mi više ne znamo hoće li od te ljubavi biti išta ili možda nikad više neće. (Ivica Vanja Rorić) Rat koji je osakatio djetinjstvo i dječaštvo Bosanca i Bosanke, mnoge mlade ljude odvojio je od svijeta knjige, ali je mnoge i naveo da zarone u taj svijet, da u njemu traže odgonetku za pitanja što im postavlja zivot. Roman Ruža je jedan od onih koji će ponuditi druženje sa samim sobom. U njemu su likovi kakve je čitalac sretao prije nego je uzeo knjigu u ruke. Nura Bazdulj-Hubijar umije slijediti način mišljenja mladog čovjeka, ona se ne postavlja iznad njega, već se sa svojim čitaocima gleda oči u oči i priča im priču o njima samima. Priču kakvu bi i oni sami napisali kada bi se odredili da pišu ono što misle, kako se osjećaju, kako se ponašaju.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska Riječ Sarajevo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter