Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Ruka koja je prva držala moju

Ruka koja je prva držala moju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Megi Ofarel


ISBN:

978-86-521-0568-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3142

Broj strana:

344

Težina:

445 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Roman Ruka koja je prva držala moju dobio je nagradu Costa Book Award za najbolji roman 2010. godine.

Mlada Leksi Sinkler iz primorske engleske zabiti sticajem neočekivanih okolnosti odlazi u London u kojem će u potpunosti ostvariti svoje snove. Ona sreće ljubav svog života, postaje novinarka, likovna kritičarka i majka. Njen je život obojen slobodom šezdesetih godina dvadesetog vijeka, tadašnjom modom, umjetnošću i nezaboravnim boemskim životom umjetničke četvrti Soho.

Ted i Eli su upravo dobili bebu. Rođenje djeteta povešće ih, zajedno sa Tedovim roditeljima i prijateljem Simijem, na misteriozno putovanje u prošlost, obilježeno tajanstvenim, mračnim nagovještajima i neobjašnjivim sjećanjima iz djetinjstva. Ono što će otkriti sasvim neočekivano će ih uputiti na Leksi Sinkler i njihove sudbine će zauvijek biti promenjene.

Megi O’Farel piše s budnom pažnjom, vodeći računa o najsitnijim detaljima, svakodnevnim trenucima koji neprimjetno boje naše iskustvo. O’Farelova se odlikuje izvanrednom sposobnošću da stvori bogato tkanje ljudskih osjećanja pokazujući majstorski pripovjedački dar.
The Observer

Ovaj roman nas poziva na divno, zaokupljajuće putovanje kroz vrijeme, ispunjeno bolom duše, ushićenjem, slobodom, nostalgijom i umjetnošću.
Scotland on Sunday

Ova priča je otmjeno, poetično i nježno napisana. Likovi su tako dobro dočarani da osjećate kao da sjede pored vas i pričaju vam svoje priče... Izuzetno sveobuhvatan, predivan roman.
Heat Magazine

  • Originalni naziv: The Hand That First Held...
  • Prevodilac: Branislava Radević-Stojiljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman Ruka koja je prva držala moju dobio je nagradu Costa Book Award za najbolji roman 2010. godine. Mlada Leksi Sinkler iz primorske engleske zabiti sticajem neočekivanih okolnosti odlazi u London u kojem će u potpunosti ostvariti svoje snove. Ona sreće ljubav svog života, postaje novinarka, likovna kritičarka i majka. Njen je život obojen slobodom šezdesetih godina dvadesetog vijeka, tadašnjom modom, umjetnošću i nezaboravnim boemskim životom umjetničke četvrti Soho. Ted i Eli su upravo dobili bebu. Rođenje djeteta povešće ih, zajedno sa Tedovim roditeljima i prijateljem Simijem, na misteriozno putovanje u prošlost, obilježeno tajanstvenim, mračnim nagovještajima i neobjašnjivim sjećanjima iz djetinjstva. Ono što će otkriti sasvim neočekivano će ih uputiti na Leksi Sinkler i njihove sudbine će zauvijek biti promenjene. Megi O’Farel piše s budnom pažnjom, vodeći računa o najsitnijim detaljima, svakodnevnim trenucima koji neprimjetno boje naše iskustvo. O’Farelova se odlikuje izvanrednom sposobnošću da stvori bogato tkanje ljudskih osjećanja pokazujući majstorski pripovjedački dar. The Observer Ovaj roman nas poziva na divno, zaokupljajuće putovanje kroz vrijeme, ispunjeno bolom duše, ushićenjem, slobodom, nostalgijom i umjetnošću. Scotland on Sunday Ova priča je otmjeno, poetično i nježno napisana. Likovi su tako dobro dočarani da osjećate kao da sjede pored vas i pričaju vam svoje priče... Izuzetno sveobuhvatan, predivan roman. Heat Magazine

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter