Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Rubin u njenom pupku

Rubin u njenom pupku

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Bari Ansvort


ISBN:

978-86-7436-946-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1495

Broj strana:

352

Težina:

453 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dvor kralja Ruđera na Siciliji u dvanaestom vijeku razdiru silne strasti hrišćana, muslimana, Jevreja, Latina i Grka. Među njima, mladi Norman po imenu Tirstan nalazi posao kod Jusufa, muslimana koji nadzire riznicu hrišćanskog kralja. Ali dok Tirstan želi da postane vitez, nimalo mu ne prijaju dvorske spletke i umjesto njih je rastrzan između božanskog - u obliku ljubavi iz svoje mladosti, gospe Alisije - i onog svjetovnog: senzualne i egzotične igračice Nesrine. Međutim, dok pokušava da nađe ljubav i ostvari snove o viteštvu, Tirstan ne shvata da je možda puka figura u jednoj mnogo smrtonosnijoj igri…

Rubin u njenom pupku je čaroban, čulan, i veoma potresan roman. Pomaže nam da razumijemo savremeni svijet, što je teško postići. Bari Ansvort je majstor za pisanje istorijskih romana bogatih detaljima, a ovdje je u vrhunskoj formi.
Džim Krejs

Bari Ansvort briljantno prikazuje jedno od najblistavijih i najmanje poznatih poglavlja evropske istorije; knjiga me je oduševila.
Džon Džulijus Norvič

Ansvortova sofisticirana proza veoma uvjerljivo dočarava srednjovjekovni svijet gde su nacionalnost i religija važniji od svega ostalog, a mir je samo privid. Zaplet je pun preokreta i nagovještaja, u isto vrijeme i otkriva i prikriva. Ovu potresnu priču možete čitati kao odličan istorijski roman, ali i kao savremenu parabolu o opasnostima slijepog patriotizma.
Buklist

Rubin u njenom pupku je veoma maštovit roman o srednjem vijeku. Ansvort, dobitnik Bukerove nagrade, postavlja pitanja o rasi, bogu i vjernosti... Ansvortova sočna istorija je odlična osnova za raspravu o vječitoj borbi protiv netolerancije, naizgled neizbježne ljudske osobine.
Kirkus rivjuz

Bari Ansvort je jedan od tri najvažnija britanska romanopisca današnjice.
Ričard Eder, Njujork tajms

  • Prevodilac: Nikola Pajvančić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dvor kralja Ruđera na Siciliji u dvanaestom vijeku razdiru silne strasti hrišćana, muslimana, Jevreja, Latina i Grka. Među njima, mladi Norman po imenu Tirstan nalazi posao kod Jusufa, muslimana koji nadzire riznicu hrišćanskog kralja. Ali dok Tirstan želi da postane vitez, nimalo mu ne prijaju dvorske spletke i umjesto njih je rastrzan između božanskog - u obliku ljubavi iz svoje mladosti, gospe Alisije - i onog svjetovnog: senzualne i egzotične igračice Nesrine. Međutim, dok pokušava da nađe ljubav i ostvari snove o viteštvu, Tirstan ne shvata da je možda puka figura u jednoj mnogo smrtonosnijoj igri… Rubin u njenom pupku je čaroban, čulan, i veoma potresan roman. Pomaže nam da razumijemo savremeni svijet, što je teško postići. Bari Ansvort je majstor za pisanje istorijskih romana bogatih detaljima, a ovdje je u vrhunskoj formi. Džim Krejs Bari Ansvort briljantno prikazuje jedno od najblistavijih i najmanje poznatih poglavlja evropske istorije; knjiga me je oduševila. Džon Džulijus Norvič Ansvortova sofisticirana proza veoma uvjerljivo dočarava srednjovjekovni svijet gde su nacionalnost i religija važniji od svega ostalog, a mir je samo privid. Zaplet je pun preokreta i nagovještaja, u isto vrijeme i otkriva i prikriva. Ovu potresnu priču možete čitati kao odličan istorijski roman, ali i kao savremenu parabolu o opasnostima slijepog patriotizma. Buklist Rubin u njenom pupku je veoma maštovit roman o srednjem vijeku. Ansvort, dobitnik Bukerove nagrade, postavlja pitanja o rasi, bogu i vjernosti... Ansvortova sočna istorija je odlična osnova za raspravu o vječitoj borbi protiv netolerancije, naizgled neizbježne ljudske osobine. Kirkus rivjuz Bari Ansvort je jedan od tri najvažnija britanska romanopisca današnjice. Ričard Eder, Njujork tajms

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter