Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Roverandom

Roverandom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-6450-10-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2775

Broj strana:

110

Težina:

380 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U ljeto 1925. godine J.R.R.Tolkien je sa ženom i sinovima Johnom, Michaelom i Christopherom otišao na ljetovanje u Filey, gradić na obali Yorkshirea. Jednoga dana, dok su šetali plažom, mladi je Michael izgubio svoju omiljenu igračku – malog crno-bijelog olovnog psića. Ni nakon uporne potrage nisu ga uspjeli pronaći i dječak je bio očajan. Da bi ga utješio, njegov otac J.R.R. Tolkien izmislio je priču o nestašnom psiću kojeg je stari nezadovoljni čarobnjak Artakserkso smanjio i pretvorio u igračku.
Nakon više od sedamdeset godina pustolovine psića Rovera, zvanog Roverandom, prvi put su tiskane, a urednici engleskog izdanja u opsežnom uvodu povezuju tu priču s kasnijim Tolkienovim djelima, posebno Hobitom i Silmarillionom.

U prijevodu Zlatka Crnkovića i s originalnim Tolkienovim ilustracijama “Algoritam” vam s ponosom predstavlja zabavan, maštovit i bogat tekst pun neobičnih igara riječima. Roverandom će oduševiti čitatelje svih uzrasta koji vole domišljate i duhovite priče, naročito one najmlađe kojima je izvorno namijenjen, a ljubiteljima Tolkiena pružit će osvježenje i uvid u rano stvaralaštvo tog barda moderne literature.

  • Originalni naziv: ROVERANDOM
  • Prevodilac: Zlatko Crnković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U ljeto 1925. godine J.R.R.Tolkien je sa ženom i sinovima Johnom, Michaelom i Christopherom otišao na ljetovanje u Filey, gradić na obali Yorkshirea. Jednoga dana, dok su šetali plažom, mladi je Michael izgubio svoju omiljenu igračku – malog crno-bijelog olovnog psića. Ni nakon uporne potrage nisu ga uspjeli pronaći i dječak je bio očajan. Da bi ga utješio, njegov otac J.R.R. Tolkien izmislio je priču o nestašnom psiću kojeg je stari nezadovoljni čarobnjak Artakserkso smanjio i pretvorio u igračku. Nakon više od sedamdeset godina pustolovine psića Rovera, zvanog Roverandom, prvi put su tiskane, a urednici engleskog izdanja u opsežnom uvodu povezuju tu priču s kasnijim Tolkienovim djelima, posebno Hobitom i Silmarillionom. U prijevodu Zlatka Crnkovića i s originalnim Tolkienovim ilustracijama “Algoritam” vam s ponosom predstavlja zabavan, maštovit i bogat tekst pun neobičnih igara riječima. Roverandom će oduševiti čitatelje svih uzrasta koji vole domišljate i duhovite priče, naročito one najmlađe kojima je izvorno namijenjen, a ljubiteljima Tolkiena pružit će osvježenje i uvid u rano stvaralaštvo tog barda moderne literature.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter