Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Rodenova ljubavnica

Rodenova ljubavnica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Heder Veb


ISBN:

978-86-521-2120-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D3145

Broj strana:

376

Težina:

484 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Bel epok u Francuskoj... Opčinjujuća priča o umjetnosti i ljubavi.

Dirljiva priča o burnoj i strastvenoj vezi između čuvenog vajara Ogista Rodena i Kamij Klodel, njegove učenice, muze i velike ljubavi.

Devetnaestogodišnja Kamij Klodel, nadarena vajarka puna nade, dolazi u Pariz, ali umjesto da je slave, kritičari joj osporavaju talenat, nazivaju je imitatorom, osuđuju senzualnost njenih skulptura kao nedoličnu. Povrh svega, zbog sramote koju donosi porodici, odbacuje je i majka.

Kada upozna znatno starijeg Ogista Rodena, koji joj postaje tutor i ljubavnik, njihova strast inspiriše ih da stvaraju djela koja pomjeraju granice u shvatanju moderne umetnosti. Pa ipak, rastrzana između dvije svoje velike ljubavi - Rodena i vajanja - Kamij će sagorjeti u svojoj strasti i njene opsesije je odvode u ludilo.

Rodenova ljubavnica je slojevit istorijski roman koji dočarava neuhvatljiv duh jedne umjetnice, žene čiji je ogroman talenat umalo zasjenila njena snažna ljubav prema Rodenu. Mogu li dvije strastvene, kreativne i talentovane osobe jedna uz drugu da napreduju ili će jedan plamen neminovno progutati drugi?

  • Originalni naziv: Rodin’s Lover
  • Prevodilac: Jelena Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bel epok u Francuskoj... Opčinjujuća priča o umjetnosti i ljubavi. Dirljiva priča o burnoj i strastvenoj vezi između čuvenog vajara Ogista Rodena i Kamij Klodel, njegove učenice, muze i velike ljubavi. Devetnaestogodišnja Kamij Klodel, nadarena vajarka puna nade, dolazi u Pariz, ali umjesto da je slave, kritičari joj osporavaju talenat, nazivaju je imitatorom, osuđuju senzualnost njenih skulptura kao nedoličnu. Povrh svega, zbog sramote koju donosi porodici, odbacuje je i majka. Kada upozna znatno starijeg Ogista Rodena, koji joj postaje tutor i ljubavnik, njihova strast inspiriše ih da stvaraju djela koja pomjeraju granice u shvatanju moderne umetnosti. Pa ipak, rastrzana između dvije svoje velike ljubavi - Rodena i vajanja - Kamij će sagorjeti u svojoj strasti i njene opsesije je odvode u ludilo. Rodenova ljubavnica je slojevit istorijski roman koji dočarava neuhvatljiv duh jedne umjetnice, žene čiji je ogroman talenat umalo zasjenila njena snažna ljubav prema Rodenu. Mogu li dvije strastvene, kreativne i talentovane osobe jedna uz drugu da napreduju ili će jedan plamen neminovno progutati drugi?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter