Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Rješavanje sukoba

Rješavanje sukoba

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Daniel Dana


ISBN:

978-953-246-214-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K9928

Broj strana:

192

Težina:

321 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

MEDIJACIJSKI ALATI U SVAKODNEVNIM POSLOVNIM SITUACIJAMA SAVJETI ZA MENADŽERE POMOĆU KOJIH ĆE MOĆI PREPOZNATI, SPRIJEČITI I RIJEŠITI SUKOBE – U DANAŠNJEM STRESNOM POSLOVNOM OKRUŽENJU

Radna mjesta se mijenjanju. Kako međuljudska pravila ponašanja postaju sve labavija, a rokovi za izvršenje zadataka sve su kraći, rješavanje sukoba postaje sve važnije pitanje strateškog menadžmenta. Rješavanje sukoba će vam pomoći u stjecanju specifičnih medijacijskih vještina i menadžerskih alata za uspješno sprečavanje i rješavanje, kao i upravljanje poslovnim sukobima. Prije nego što manji okršaji prerastu u otvorene ratove, prvo pročitajte ovu praktičnu knjigu koja je orijentirana na pronalaženje rješenja, da biste naučili:

četiri primarna zadatka preventivne medijacije – i dva alata koja možete koristiti za njihovo obavljanje
praktične alate za medijaciju sukoba između drugih pojedinaca – kao i za rješavanje sukoba između sebe i druge osobe
tehnike pomoću kojih možete definirati sukobe kao situacije iz kojih svaka strana može izvući korist – umjesto situacije u kojoj će jedna strana pobijediti, a druga izgubiti.
Organizacije koje prepoznaju činjenicu da postoji potreba za strateškim upravljanjem unutrašnjim sukobima bit će jedan korak ispred na iznimno kompetitivnom tržištu sutrašnjice. Dopustite Rješavanju sukoba da vam pruži najnovije informacije i procedure kojima možete provesti medijaciju ili pak u potpunosti spriječiti sukob – istovremeno gajeći timski duh – na radnom mjestu.

Kratki sadržaj:

Što je sukob
Što ako postoji sukob
Kako riješiti sukoba
Kako riješiti sukob između drugih ljudi
Kako riješiti sukob između sebe i druge osobe
Kako riješiti sukob između timova
Kako neprestano posredovati za sprečavanje sukoba
Strateško upravljanje organizacijskim sukobom

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x220
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

MEDIJACIJSKI ALATI U SVAKODNEVNIM POSLOVNIM SITUACIJAMA SAVJETI ZA MENADŽERE POMOĆU KOJIH ĆE MOĆI PREPOZNATI, SPRIJEČITI I RIJEŠITI SUKOBE – U DANAŠNJEM STRESNOM POSLOVNOM OKRUŽENJU Radna mjesta se mijenjanju. Kako međuljudska pravila ponašanja postaju sve labavija, a rokovi za izvršenje zadataka sve su kraći, rješavanje sukoba postaje sve važnije pitanje strateškog menadžmenta. Rješavanje sukoba će vam pomoći u stjecanju specifičnih medijacijskih vještina i menadžerskih alata za uspješno sprečavanje i rješavanje, kao i upravljanje poslovnim sukobima. Prije nego što manji okršaji prerastu u otvorene ratove, prvo pročitajte ovu praktičnu knjigu koja je orijentirana na pronalaženje rješenja, da biste naučili: četiri primarna zadatka preventivne medijacije – i dva alata koja možete koristiti za njihovo obavljanje praktične alate za medijaciju sukoba između drugih pojedinaca – kao i za rješavanje sukoba između sebe i druge osobe tehnike pomoću kojih možete definirati sukobe kao situacije iz kojih svaka strana može izvući korist – umjesto situacije u kojoj će jedna strana pobijediti, a druga izgubiti. Organizacije koje prepoznaju činjenicu da postoji potreba za strateškim upravljanjem unutrašnjim sukobima bit će jedan korak ispred na iznimno kompetitivnom tržištu sutrašnjice. Dopustite Rješavanju sukoba da vam pruži najnovije informacije i procedure kojima možete provesti medijaciju ili pak u potpunosti spriječiti sukob – istovremeno gajeći timski duh – na radnom mjestu. Kratki sadržaj: Što je sukob Što ako postoji sukob Kako riješiti sukoba Kako riješiti sukob između drugih ljudi Kako riješiti sukob između sebe i druge osobe Kako riješiti sukob između timova Kako neprestano posredovati za sprečavanje sukoba Strateško upravljanje organizacijskim sukobom

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter