Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Rječnik hrvatskoga jezika

Rječnik hrvatskoga jezika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

978-953-0-40009-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1046

Broj strana:

1450

Težina:

2026 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

163,61 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Rječnik hrvatskoga jezika, prvi u nepuna dva stoljeća, donosi opću hrvatsku jezičnu građu suvremenoga standarda utemeljenoga na trodijalekatnom jedinstvu ukupnosti hrvatskih pisaca od renesanse do danas i rječnika od XVII. do početka XIX. st. te bogat i zbor stručnoga nazivlja i enciklopedijskih pojmova ugrađenih u hrvatsku kulturu.

Osim 64 000 natuknica u rječniku, znatan je broj podnatuknica i oblika, što umnogome povećava ukupan broj riječi, te neobično iscrpan broj stručnih sintagma i izbor živih fr aza, uz mnogo gramatičkih podataka kojih nema u dosadašnjim rječnicima. Sve su riječi, nazivi i pojmovi, sa svim značenjima, te stručne sintagme i fraze definirane jasnom rečenicom prema strogim pravilima leksikografsko-enciklopedijske definicije, a veći na značenja ilustrirana je primjerima.

Rječnik registrira i obrađuje i pučki i civilizacijski sloj jezika iz svih područja ljudskog života, od poljodjelstva i pomorstva, od temeljnih i primijenjenih znanosti, od tehnike i umjetnosti do prava, ekonomije, publicistike, politike i vojske.Rječnik hrvatskoga jezika i po sadržaju i po leksikografskoj strukturi i metodologiji prvi je takav u Hrvatskoj.

  • Edicija: Rječnici
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2000
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Rječnik hrvatskoga jezika, prvi u nepuna dva stoljeća, donosi opću hrvatsku jezičnu građu suvremenoga standarda utemeljenoga na trodijalekatnom jedinstvu ukupnosti hrvatskih pisaca od renesanse do danas i rječnika od XVII. do početka XIX. st. te bogat i zbor stručnoga nazivlja i enciklopedijskih pojmova ugrađenih u hrvatsku kulturu. Osim 64 000 natuknica u rječniku, znatan je broj podnatuknica i oblika, što umnogome povećava ukupan broj riječi, te neobično iscrpan broj stručnih sintagma i izbor živih fr aza, uz mnogo gramatičkih podataka kojih nema u dosadašnjim rječnicima. Sve su riječi, nazivi i pojmovi, sa svim značenjima, te stručne sintagme i fraze definirane jasnom rečenicom prema strogim pravilima leksikografsko-enciklopedijske definicije, a veći na značenja ilustrirana je primjerima. Rječnik registrira i obrađuje i pučki i civilizacijski sloj jezika iz svih područja ljudskog života, od poljodjelstva i pomorstva, od temeljnih i primijenjenih znanosti, od tehnike i umjetnosti do prava, ekonomije, publicistike, politike i vojske.Rječnik hrvatskoga jezika i po sadržaju i po leksikografskoj strukturi i metodologiji prvi je takav u Hrvatskoj.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter