Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Nadnaravna sufijska riječ

Nadnaravna sufijska riječ

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Esma Bandić


ISBN:

9789926814113

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B0318

Broj strana:

218

Težina:

407 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ono što jest nadnaravno, a vezano je uz nju jeste jezik, stil i pažljivo istkano tkanje suptilnih tema od kojih zastaje dah i koje nagone u duboko primišljanje i redefinicije samoprocjena o svijetu i sebi samom u tom svijetu.


Formalno se radi o nekoliko odvojenih pripovijesti alegorijski struktuiranih koje polisemantikom uvode čitatelja u svijet dubokih potraga koja je svakom čovjeku u svakom vremenu potrebno. Zbog te dimenzije svevremenosti ovo djelo sam u naslovu okarakterizirao kao alegorijsku sliku Univerzuma, a mogli bismo govoriti i o poimanju univerzalnog Uma.

Nadalje, pitanje žanrovskog određenja ma koliko se činilo nebitnim, samo se postavljalo. Moglo se pristupiti na mnogo načina: da se tumači kao priča o ljubavi, kao socijalno angažovana književnost, kao svjojevrsni molitvenik za spoznaju duha i osvještavanje svijesti. Ovo kosmičko duhovno tkanje možemo čitati i kao priču o potrazi za identitetima, kao lakanovski pokušaj pronalaska u označitelju koji nam svaki put nekako izmiče. Zbog navedenoga odlučio sam se da ovo djelo posmatram samo i jedino kao umjetničko-estetsku tvorevinu. Time mogu pokušati postupiti pravedno prema ovom Divu. Riječi su svojom puninom dovedene na prag estetskoga. Zaista je to priča u kojoj se svaki čovjek može pronaći i ogledati, djelimično ili u potpunosti. Ovisi o njegovoj želji i žaru s kojim pristupa ogledanju. Priča je struktuirana kao pet poglavlja jedne pripovijesti s tim da je uvodni dio govor koji je autorica držala na jednoj od promocija Ilhama, petoknjižje koje je ranije napisala.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ono što jest nadnaravno, a vezano je uz nju jeste jezik, stil i pažljivo istkano tkanje suptilnih tema od kojih zastaje dah i koje nagone u duboko primišljanje i redefinicije samoprocjena o svijetu i sebi samom u tom svijetu. Formalno se radi o nekoliko odvojenih pripovijesti alegorijski struktuiranih koje polisemantikom uvode čitatelja u svijet dubokih potraga koja je svakom čovjeku u svakom vremenu potrebno. Zbog te dimenzije svevremenosti ovo djelo sam u naslovu okarakterizirao kao alegorijsku sliku Univerzuma, a mogli bismo govoriti i o poimanju univerzalnog Uma. Nadalje, pitanje žanrovskog određenja ma koliko se činilo nebitnim, samo se postavljalo. Moglo se pristupiti na mnogo načina: da se tumači kao priča o ljubavi, kao socijalno angažovana književnost, kao svjojevrsni molitvenik za spoznaju duha i osvještavanje svijesti. Ovo kosmičko duhovno tkanje možemo čitati i kao priču o potrazi za identitetima, kao lakanovski pokušaj pronalaska u označitelju koji nam svaki put nekako izmiče. Zbog navedenoga odlučio sam se da ovo djelo posmatram samo i jedino kao umjetničko-estetsku tvorevinu. Time mogu pokušati postupiti pravedno prema ovom Divu. Riječi su svojom puninom dovedene na prag estetskoga. Zaista je to priča u kojoj se svaki čovjek može pronaći i ogledati, djelimično ili u potpunosti. Ovisi o njegovoj želji i žaru s kojim pristupa ogledanju. Priča je struktuirana kao pet poglavlja jedne pripovijesti s tim da je uvodni dio govor koji je autorica držala na jednoj od promocija Ilhama, petoknjižje koje je ranije napisala.

Dodatne informacije

Izdavač UG Vizionari Travnik
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter