Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Organizacija i oblici vjerskoprosvjetnog života muslimana BiH od 1945.-1976.

Organizacija i oblici vjerskoprosvjetnog života muslimana BiH od 1945.-1976.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-622-59-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2355

Broj strana:

175

Težina:

265 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Autor u ovoj osobenoj knjizi, koja bi se mogla nazvati i informatorom Islamske zajednice u BiH, govori o faktorima i društvenim činiocima ko­ji su doveli do formiranja Islamske zajednice kao vjerske zajednice mu­slimana, a potom daje prikaz njezinog unutrašnjeg ustrojstva, njezinih organa i institucija te načina funkcioniranja svakog pojedinog od njih.

Uz to, autor - inače u ratu poginuli profesor na Fakultetu islamskih nauka - na jedan pregledan način govori o oblicima manifestiranja islamskog života u BiH, o vjersko-kulturnom životu Zajednice, o naje- minentnijim predstavnicima tog života, o odnosima Islamske zajedni­ce sa islamskim svijetom, o materijalnoj podlozi rada, o njezinoj brizi za vjerski život svojih članova izvan matice te o perspektivama daljnjeg rada Islamske zajednice i njenog razvoja.

Preko stranica ove knjige čitaoci će se pobliže upoznati s ovom te­meljnom institucijom bošnjačkog naroda i sigurno će biti zatečeni ne­kim podacima sa kojima će se susresti - npr. da je 1975. godine u BiH bi­lo 878 vjerskih službenika - imama od čega su samo njih dvojica imala završen fakultet, 32 su imala završenu Medresu dok su svi ostali bili sa nižim kvalifikacijama!

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Autor u ovoj osobenoj knjizi, koja bi se mogla nazvati i informatorom Islamske zajednice u BiH, govori o faktorima i društvenim činiocima ko­ji su doveli do formiranja Islamske zajednice kao vjerske zajednice mu­slimana, a potom daje prikaz njezinog unutrašnjeg ustrojstva, njezinih organa i institucija te načina funkcioniranja svakog pojedinog od njih. Uz to, autor - inače u ratu poginuli profesor na Fakultetu islamskih nauka - na jedan pregledan način govori o oblicima manifestiranja islamskog života u BiH, o vjersko-kulturnom životu Zajednice, o naje- minentnijim predstavnicima tog života, o odnosima Islamske zajedni­ce sa islamskim svijetom, o materijalnoj podlozi rada, o njezinoj brizi za vjerski život svojih članova izvan matice te o perspektivama daljnjeg rada Islamske zajednice i njenog razvoja. Preko stranica ove knjige čitaoci će se pobliže upoznati s ovom te­meljnom institucijom bošnjačkog naroda i sigurno će biti zatečeni ne­kim podacima sa kojima će se susresti - npr. da je 1975. godine u BiH bi­lo 878 vjerskih službenika - imama od čega su samo njih dvojica imala završen fakultet, 32 su imala završenu Medresu dok su svi ostali bili sa nižim kvalifikacijama!

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter