Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Enciklopedija islamskog ponašanja

Enciklopedija islamskog ponašanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7980-237-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M7868

Broj strana:

635

Težina:

1195 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

47,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Islam, kao kompletan sistem života, ima svoj način ponašanja u svim životnim situacijama. U islamu je tačno regulisano kako se treba odnositi prema čovjeku od momenta kada dođe kao novorođenče na ovaj svijet, pa sve do načina njegovog ukopavanja i polaganja u mezar.

Također, u islamu se tačno zna kako se musliman treba ponašati prema roditeljima, djeci, supruzi, rodbini, komšijama, radnom mjestu, kolegama, prirodi, biljkama i životinjama itd. Sve je to regulisano odredbama islamskog ponašanja, kojih treba da se pridržavaju svi sljedbenici islama, ma gdje živjeli, jer način islamskog ponašanja je zapravo skup svih pravila i propisa o tome kako vjernik i vjernica treba da se ponašaju u životu. Dakle - lijepo ponašanje nije preporučeno - ono je naređeno.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Islam, kao kompletan sistem života, ima svoj način ponašanja u svim životnim situacijama. U islamu je tačno regulisano kako se treba odnositi prema čovjeku od momenta kada dođe kao novorođenče na ovaj svijet, pa sve do načina njegovog ukopavanja i polaganja u mezar. Također, u islamu se tačno zna kako se musliman treba ponašati prema roditeljima, djeci, supruzi, rodbini, komšijama, radnom mjestu, kolegama, prirodi, biljkama i životinjama itd. Sve je to regulisano odredbama islamskog ponašanja, kojih treba da se pridržavaju svi sljedbenici islama, ma gdje živjeli, jer način islamskog ponašanja je zapravo skup svih pravila i propisa o tome kako vjernik i vjernica treba da se ponašaju u životu. Dakle - lijepo ponašanje nije preporučeno - ono je naređeno.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kelimeh
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter