Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Znakovi života - Tumačenje katoličkih vjerovanja, pobožnosti i običaja

Znakovi života - Tumačenje katoličkih vjerovanja, pobožnosti i običaja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Scott Hahn


ISBN:

978-953-235-237-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B8105

Broj strana:

274

Težina:

465 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

44,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Scott Hahn, autor uspješnice Gozba Jaganjčeva, u knjizi Znakovi života pristupačno i sveobuhvatno obrazlaže temeljne stvarnosti vjerskoga života i prakse, vodeći čitatelje k boljemu poznavanju katoličkih obreda, običaja i molitava.

Znakovi života su jasan i sveobuhvatan vodič kroz biblijska vjerovanja i povijesne običaje nastale na temelju katoličkoga nauka i prakse. Posvetivši jedno poglavlje svakoj temi, autor vodi čitatelja na put koji osvjetljava korijene i značenje brojnih stvarnosti koje tvore dio zajedničke zapadne vjerske i kulturne baštine, uključujući znak križa, misu, sakramente, molitvu sa svecima, anđele čuvare, svete slike i relikvije, slavlje Uskrsa, Božića i ostalih blagdana, dnevne molitve i još mnogo toga. Svako poglavlje zaključuje se odjeljkom Prebirite u srcu koje čitatelju pomaže da spomenute prakse i pobožnosti usvoji u osobnomu duhovnom životu.

Ovako sastavljena, ova je knjiga namijenjena svima koji žele produbiti i poboljšati svoju vjersku kulturu i informiranost.

  • Prevodilac: Ivan Peroš
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x205
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Scott Hahn, autor uspješnice Gozba Jaganjčeva, u knjizi Znakovi života pristupačno i sveobuhvatno obrazlaže temeljne stvarnosti vjerskoga života i prakse, vodeći čitatelje k boljemu poznavanju katoličkih obreda, običaja i molitava. Znakovi života su jasan i sveobuhvatan vodič kroz biblijska vjerovanja i povijesne običaje nastale na temelju katoličkoga nauka i prakse. Posvetivši jedno poglavlje svakoj temi, autor vodi čitatelja na put koji osvjetljava korijene i značenje brojnih stvarnosti koje tvore dio zajedničke zapadne vjerske i kulturne baštine, uključujući znak križa, misu, sakramente, molitvu sa svecima, anđele čuvare, svete slike i relikvije, slavlje Uskrsa, Božića i ostalih blagdana, dnevne molitve i još mnogo toga. Svako poglavlje zaključuje se odjeljkom Prebirite u srcu koje čitatelju pomaže da spomenute prakse i pobožnosti usvoji u osobnomu duhovnom životu. Ovako sastavljena, ova je knjiga namijenjena svima koji žele produbiti i poboljšati svoju vjersku kulturu i informiranost.

Dodatne informacije

Izdavač Verbum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter