Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Duhovni odgoj u islamu

Duhovni odgoj u islamu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958665271

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B5304

Broj strana:

339

Težina:

371 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Duhovni odgoj u islamu vam na jasan i razumljiv način objašnjava kako postići ihsan, taj jako važan, ali vrlo često zanemaren dio vjere.

U knjizi se detaljno objašnjavaju pojmovi i odgojne metode čija je svrha da odgoje, da čovjeka okite vrhunskim ahlakom Allahova poslanika Muhammeda, s.a.v.s., i dovedu ga na taj veličanstveni stepen ihsana. A prema riječima našeg plemenitog Poslanika, s.a.v.s., Ihsan je da robuješ Uzvišenom Allahu kao da Ga vidiš, jer iako ti Njega ne vidiš On tebe uvijek vidi.
Veoma je teško u jednom trenu postići tako veliki stepen. Pitamo se šta bismo trebali raditi, pa da dođemo do tako velikog cilja?

Ova knjiga daje detaljne odgovore i nudi praktične metode i rješenja koja se baziraju na čistom Sunnetu; metode koje su isprobane kroz islamsku historiju; metode koje su odgojile najpoznatije i najbogobojaznije islamske velikane - ljude koji su bili povod da se islam proširi po cijelom svijetu, pa i u našoj BiH, te da opstane do današnjih dana.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Duhovni odgoj u islamu vam na jasan i razumljiv način objašnjava kako postići ihsan, taj jako važan, ali vrlo često zanemaren dio vjere. U knjizi se detaljno objašnjavaju pojmovi i odgojne metode čija je svrha da odgoje, da čovjeka okite vrhunskim ahlakom Allahova poslanika Muhammeda, s.a.v.s., i dovedu ga na taj veličanstveni stepen ihsana. A prema riječima našeg plemenitog Poslanika, s.a.v.s., Ihsan je da robuješ Uzvišenom Allahu kao da Ga vidiš, jer iako ti Njega ne vidiš On tebe uvijek vidi. Veoma je teško u jednom trenu postići tako veliki stepen. Pitamo se šta bismo trebali raditi, pa da dođemo do tako velikog cilja? Ova knjiga daje detaljne odgovore i nudi praktične metode i rješenja koja se baziraju na čistom Sunnetu; metode koje su isprobane kroz islamsku historiju; metode koje su odgojile najpoznatije i najbogobojaznije islamske velikane - ljude koji su bili povod da se islam proširi po cijelom svijetu, pa i u našoj BiH, te da opstane do današnjih dana.

Dodatne informacije

Izdavač Semerkand
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter