Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

101 Zen priča

101 Zen priča

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Paul Reps


ISBN:

978-86-83737-46-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

D0200

Broj strana:

177

Težina:

210 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Kada bi zen imao svoje spise, onda bi ova kolekcija zen tekstova, kao i sanskritskih rukopisa koji su im prethodili, mogla da polaže pravo na to da bude uključena u njih.

Ovde su u jednoj knjizi sakupljena sva iskustva zena, njegove zagonetke i prikazi stupnjeva svesnosti, zajedno sa sličnim učenjima koja su vekovima starija od zena.

Prva knjiga, 101 zen priča, prati doživljaje zen učitelja i njihovih učenika koji su u poslednjih sedamsto godina tragali za satorijem ili prosvetljenjem.

Druga knjiga je čuveni Mumonkan, kolekcija zagonetki koje su zen učitelji koristili da bi svoje učenike doveli do prosvetljenja.
Deset bikova, koju je ilustrovao jedan od najvećih japanskih umetnika drvoreza, sadrži komentare o stupnjevima svesnosti na stazi prosvetljenja.

Četvrta knjiga, Usredotočenje, predstavlja prevod sa sanskrita jednog drevnog učenja koje je u Kašmiru opstalo do današnjih dana, i od kojeg, po svoj prilici, zen vodi poreklo.

  • Originalni naziv: Zen Flesh, Zen Bones
  • Prevodilac: Dragan Paripović
  • Izdanje: 3
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x160
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kada bi zen imao svoje spise, onda bi ova kolekcija zen tekstova, kao i sanskritskih rukopisa koji su im prethodili, mogla da polaže pravo na to da bude uključena u njih. Ovde su u jednoj knjizi sakupljena sva iskustva zena, njegove zagonetke i prikazi stupnjeva svesnosti, zajedno sa sličnim učenjima koja su vekovima starija od zena. Prva knjiga, 101 zen priča, prati doživljaje zen učitelja i njihovih učenika koji su u poslednjih sedamsto godina tragali za satorijem ili prosvetljenjem. Druga knjiga je čuveni Mumonkan, kolekcija zagonetki koje su zen učitelji koristili da bi svoje učenike doveli do prosvetljenja. Deset bikova, koju je ilustrovao jedan od najvećih japanskih umetnika drvoreza, sadrži komentare o stupnjevima svesnosti na stazi prosvetljenja. Četvrta knjiga, Usredotočenje, predstavlja prevod sa sanskrita jednog drevnog učenja koje je u Kašmiru opstalo do današnjih dana, i od kojeg, po svoj prilici, zen vodi poreklo.

Dodatne informacije

Izdavač Babun
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter