Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Talisman: Tajna vera, sveti gradovi

Talisman: Tajna vera, sveti gradovi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-83509-87-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3552

Broj strana:

535

Težina:

800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

43,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Talisman je predmet sa značenjem moćan simbol ili ikona koja svugdje i u svakom vremenu može da podstakne emocije i suštinski djeluje na duše muškaraca i žena kojima je namijenjen. To može da bude amajlija koja se prenosi s koljena na koljeno, svadbeni prsten ili zastava, spomenik ili čak čitav jedan grad, sagrađen tako da svojom arhitekturom i oblikom odražava suštinu ideje i vjere njegovih graditelja i pronosi ih vijekovima.
Talisman Grejema Henkoka i Roberta Bovala je uzbudljivo intelektualno putovanje koje vas vodi kroz bitke vođene mačem i rečju koje su oblikovale današnje čovječanstvo. U ovom izuzetnom pregledu na jednom mjestu detaljno je objašnjena veza staroegipatskih sveštenika, hrišćanskih gnostika, hermetičkih mudraca, katara i bogumila, vitezova Templara, Rozenkrojcera, Iluminata i Masona.
Pred vašim očima, zasnovano na drugačijem promišljanju spomenika ljudske kulture jasno se oblikuje lice skrivene i tihe, ali moćne vjere, koja vlada svijetom.

Zašto je staroegipatski obelisk težak 200 tona podignut u Vatikanu, u Rimu, a na njegov vrh postavljen krst koji oblikom označava ime drevnog egipatskog grada sunca Heliopolisa?

Zašto trgove ostalih velikih zapadnih gradova kao što su Pariz, London, Njujork i Vašington krase ogromni obelisci dopremljeni iz starog Egipta ili njihove vjerne kopije?

Zašto je u Parizu na trgu Bastilje u vrijeme revolucije podignut kip egipatske boginje Izide i zašto džinovski kip Izide, krasi njujoršku luku, vrata novog svijeta?

Zašto je Fransoa Miteran za proslavu dvestagodišnjice Francuske revolucije poručio staklenu piramidu, sačinjenu po ugledu na Veliku piramidu u Gizi, a pisac Da Vinčijevog koda ispod nje smjestio Sveti gral.
Kakve veze imaju hramovi u Luksoru, Bogumili, Krstaši i Al-Kaida i da li to danas gledamo samo epizodu bespoštednog rata koji traje vijekovima?

  • Originalni naziv: Talisman
  • Prevodilac: Tatjana Milosavljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Talisman je predmet sa značenjem moćan simbol ili ikona koja svugdje i u svakom vremenu može da podstakne emocije i suštinski djeluje na duše muškaraca i žena kojima je namijenjen. To može da bude amajlija koja se prenosi s koljena na koljeno, svadbeni prsten ili zastava, spomenik ili čak čitav jedan grad, sagrađen tako da svojom arhitekturom i oblikom odražava suštinu ideje i vjere njegovih graditelja i pronosi ih vijekovima. Talisman Grejema Henkoka i Roberta Bovala je uzbudljivo intelektualno putovanje koje vas vodi kroz bitke vođene mačem i rečju koje su oblikovale današnje čovječanstvo. U ovom izuzetnom pregledu na jednom mjestu detaljno je objašnjena veza staroegipatskih sveštenika, hrišćanskih gnostika, hermetičkih mudraca, katara i bogumila, vitezova Templara, Rozenkrojcera, Iluminata i Masona. Pred vašim očima, zasnovano na drugačijem promišljanju spomenika ljudske kulture jasno se oblikuje lice skrivene i tihe, ali moćne vjere, koja vlada svijetom. Zašto je staroegipatski obelisk težak 200 tona podignut u Vatikanu, u Rimu, a na njegov vrh postavljen krst koji oblikom označava ime drevnog egipatskog grada sunca Heliopolisa? Zašto trgove ostalih velikih zapadnih gradova kao što su Pariz, London, Njujork i Vašington krase ogromni obelisci dopremljeni iz starog Egipta ili njihove vjerne kopije? Zašto je u Parizu na trgu Bastilje u vrijeme revolucije podignut kip egipatske boginje Izide i zašto džinovski kip Izide, krasi njujoršku luku, vrata novog svijeta? Zašto je Fransoa Miteran za proslavu dvestagodišnjice Francuske revolucije poručio staklenu piramidu, sačinjenu po ugledu na Veliku piramidu u Gizi, a pisac Da Vinčijevog koda ispod nje smjestio Sveti gral. Kakve veze imaju hramovi u Luksoru, Bogumili, Krstaši i Al-Kaida i da li to danas gledamo samo epizodu bespoštednog rata koji traje vijekovima?

Dodatne informacije

Izdavač Moć knjige
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter