Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Rečnik prava, politike i diplomatije (nemačko-srpski), dva toma

Rečnik prava, politike i diplomatije (nemačko-srpski), dva toma

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

600342

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1729

Broj strana:

1620

Težina:

1858 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

109,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Riječnik je namjenjen širokom krugu korisnika (prevodiocima, zaposlenim u pravnoj i diplomatskoj službi, novinarima i onima koji se bave terminologijom iz oblasti prava, politike i diplomatije na njemačkom i srpskom jeziku, kao i našoj dijaspori na njemačkom govornom području).

S obzirom da riječnik sadrži preko 55 000 terminoloških jedinica i preko 4 000 skraćenica, njegova sadržina obiluje frazeologijom i pojmovima međunarodnih organizacija (Ujedinjene nacije, Evropska unija i dr), što predstavlja posebnu vrijednost knjige.

U odnosu na egzistirajuće njemačko-srpske riječnike, ovaj stručni riječnik je znatno proširen, pošto je autor godinama skupljao riječi i pojmove njemačkog savremenog jezika, koristeći se pri tome velikim brojem postojećih jednojezičnih univerzalnih i stručnih riječnika, kao i leksikona. Sadrži sva pravila novog njemačkog pravopisa koji je počeo da se postepeno primenjuje 1. avgusta 1998. sa prelaznim periodom do 2005. godine.

Tekst je riješen dvostubačno, štampan je na visokokvalitetnoj hartiji, u tvrdom plastificiranom povezu, u formatu A5.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Riječnik je namjenjen širokom krugu korisnika (prevodiocima, zaposlenim u pravnoj i diplomatskoj službi, novinarima i onima koji se bave terminologijom iz oblasti prava, politike i diplomatije na njemačkom i srpskom jeziku, kao i našoj dijaspori na njemačkom govornom području). S obzirom da riječnik sadrži preko 55 000 terminoloških jedinica i preko 4 000 skraćenica, njegova sadržina obiluje frazeologijom i pojmovima međunarodnih organizacija (Ujedinjene nacije, Evropska unija i dr), što predstavlja posebnu vrijednost knjige. U odnosu na egzistirajuće njemačko-srpske riječnike, ovaj stručni riječnik je znatno proširen, pošto je autor godinama skupljao riječi i pojmove njemačkog savremenog jezika, koristeći se pri tome velikim brojem postojećih jednojezičnih univerzalnih i stručnih riječnika, kao i leksikona. Sadrži sva pravila novog njemačkog pravopisa koji je počeo da se postepeno primenjuje 1. avgusta 1998. sa prelaznim periodom do 2005. godine. Tekst je riješen dvostubačno, štampan je na visokokvalitetnoj hartiji, u tvrdom plastificiranom povezu, u formatu A5.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter