Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Reci vatra

Reci vatra

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Selma Asotić


ISBN:

9789958306495

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B8566

Broj strana:

63

Težina:

118 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ovom knjigom Selma Asotić proširuje katalog tema unutar bh. poezije, razbijajući tabue i uvodeći šmek undergrounda u svoje pisanje. To proširivanje je suvereno i nepatvoreno. Pjesme su pisane onako kako prava poezija i treba biti pisana: iskrenošću i bez kalkulacija.

Temeljna karakteristika ove nevelike knjige je njena snaga, odvažnost iskaza, ali je njena vrijednost i u pogledu iz pozicije slabijih u društvu – potlačenih/snažnih žena. Kao kumulativna mina ova poezija je usmjerena u jednu tačku, gdje brzo probija oklop čitatelja_ice i onda slijedi užitak u tekstu. Eksplozija u kojoj se miješaju radost i slavlje, tuga i smrt.



Reci vatra je, ipak, raznorodna knjiga pjesama. Njen tematski spektar se ne završava na žudnji tijela, niti na smrti tijela; tu su i čežnja za zemljom svog porijekla, čežnja za jezikom kao pradomovinom svega. Radi se o feminističkoj poeziji osobe koja je zapamtila rat i u koju se ratna trauma naselila ništa manje nego strast mladog tijela. Mračni legat rata plus istospolna ljubav postaće moćna kombinacija.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovom knjigom Selma Asotić proširuje katalog tema unutar bh. poezije, razbijajući tabue i uvodeći šmek undergrounda u svoje pisanje. To proširivanje je suvereno i nepatvoreno. Pjesme su pisane onako kako prava poezija i treba biti pisana: iskrenošću i bez kalkulacija. Temeljna karakteristika ove nevelike knjige je njena snaga, odvažnost iskaza, ali je njena vrijednost i u pogledu iz pozicije slabijih u društvu – potlačenih/snažnih žena. Kao kumulativna mina ova poezija je usmjerena u jednu tačku, gdje brzo probija oklop čitatelja_ice i onda slijedi užitak u tekstu. Eksplozija u kojoj se miješaju radost i slavlje, tuga i smrt. Reci vatra je, ipak, raznorodna knjiga pjesama. Njen tematski spektar se ne završava na žudnji tijela, niti na smrti tijela; tu su i čežnja za zemljom svog porijekla, čežnja za jezikom kao pradomovinom svega. Radi se o feminističkoj poeziji osobe koja je zapamtila rat i u koju se ratna trauma naselila ništa manje nego strast mladog tijela. Mračni legat rata plus istospolna ljubav postaće moćna kombinacija.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter